lopta_u_mrezi

U dve fudbalske utakmice u Rumuniji postignuta 72 gola
 
U dve utakmice četvrte rumunske lige postignuta su 72 gola. FC Puiesti savladao je AS Cislau rezultatom 36:2, dok je Vointa pobedila ekipu Pescarusul Lucije rezultatom 33:1.
Gol razlika kojom će pobediti Puesti i Vointa bila je od izuzetne važnosti. Tim ekipe Puesti trebao je postići šest golova više od Vointe, kako bi se plasirali u viši rang takmičenja.
Fudbalski savez Rumunije odlučio je iz takmičenja isključiti sve četiri ekipe i u viši rang poslati Unirea Stalpu za koju se također sumnja da je namestila utakmicu sa ekipom Vernesti, koja je okončana rezultatom 7:7.
Constantin Cristea, vlasnik kluba Vointa Lanuri, je kazao kako sada cela zemlja zna za njihov klub, što je odlična stvar.
-Ne postoji dobra i loša reklama, to je samo reklama. Nisam ništa platio igračima drugog tima da ih pobedimo. Moji momci dobili su po 12 eura bonusa za pobedu – kazao je Cristea.
Menadžer Vointe, Tase Laptoiu, je kazao kako su njegovi igrači razgovarali sa igračima Lucije i pitali ih da dopuste da ih pobede.
– Čuli smo da Puiesti vodi velikom razlikom na poluvremenu i odlučili smo igrati po njihovim pravilima. I mi možemo raditi ono što oni rade, zar ne? Nismo glupi – kazao je Laptoiu.

 

Povezana vest:  POMOĆ KRALJEVU, Partizan novčano pomaže Kraljevčanima