sevcenko_slavlje_ukr_sve

EURO 2012

Ševčenko i Voronjin se oprostili od reprezentacije

 

Legnede ukrajinskog fudbala Andrej Ševčenko i Andrej Voronjin objavili su danas da se povlače iz reprezentacije i da su protiv Engleske odigrali poslednji zvanični meč za nacionalni tim. Ukrajina je eliminsana sa Evropskog prvenstva, pošto je sinoć u poslednjem kolu D grupe poražena od selekcije Engleske sa 1:0.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, FIFA odredila sudije za mečeve četvrtfinala

-Ovo je bila moja poslednja zvanična utakmica u dresu Ukrajine. Planiram kasnije da organizujem oproštajni meč kako bi se pozdravio sa navijačima. Jedino što sada želim je da odem kući, zagrlim decu i poljubi suprugu – rekao je 35. godišnji Ševčenko.

Ševčenko je na 111 nastupa u dresu Ukrajine postigao 48 golova, bio je proglašen za najboljeg igrača Evrope 2004. godine, a karijeru bi najverovatnije trebalo da nastavi u američkoj MLS ligi. Voronjin je u nacionalnom dresu odigrao 74 utakmice i postigao osam golova.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, GRUPA D, Fudbalski savez Srbije osnovan 1919.

-Neću više igrati za Ukrajinu. Odlučio sam da se fokusiram na klupsku karijeru, jer nisam više toliko mlad da mogu da izdržim sve obaveze – rekao je 33. godišnji Voronjin.