Maradona i Dunga imaju šansu da osvoje prvenstva i kao treneri
maradonaSamo su dvojica, Franz Beckenbauer i Mario Lobo Zagallo, titule prvaka sveta u fudbalu osvajali i kao igrači i kao treneri. Priliku da im se pridruži ima argentinska ikona Diego Maradona i bivši brazilski kapiten Dunga
Zagallo je bio član slavne brazilske ekipe (Pele, Didi, Vava, Garrincha, Zagallo) koja je 1958. uzela i četiri godine kasnije odbranila titulu. U istoriju fudbala upisao se 1970. godine kada je treću titulu za Brazil potpisao kao selektor. Kako bi upotpunio ukupni utisak, 1994. u četvrtom trijumfu Carioca sudelovao je kao pomoćnik selektoru Parreiri.
Posle njega samo je još nemački fudbalski car zaslužio trofej s terena i s klupe. ‘Kaiser’ Franz Beckenbauer pehar je kao kapiten podigao 1974, a svetske šampione je vodio 16 godina kasnije u Italiji.
Od 32 selektora koji će se nadmetati za 19. titulu svetskog prvaka, samo dvojica imaju priliku da se priključe ovom slavnom dvojcu. Obojica su trofeje već podizali kao kapiteni i obojica su u svojim zemljama osporavani kao treneri.
Dunga, prvak iz 1994, trpi kritike da Brazil ne igra dovoljno lepršavo, a oponenti čekaju dan kada će objaviti spisak igrača na kojemu gotovo sigurno neće biti Ronaldinha, Ronalda i Adriana. Onda će krenuti novi talas kritika i Dunga ima samo jedan izlaz: trijumf u Južnoj Africi.
Drugi je Diego Maradona koji je Argentince suvereno odveo do njihove druge i za sada poslednje krune, u Meksiku 1986. Njega stalno glasno kritikuju, ali on se ne obazire mnogo na sve to. Prošao je trnovit put kroz kvalifikacije, a Argentina nije navikla na tu vrstu neizvesnosti.
Ali Diego je donekle u boljem položaju od Dunge, jer javnost njegove zemlje nije toliko oštra pa bi eventualni plasman u polufunale bio veliki uspeh, ali pod uslovom da ne izgubi od Brazila. To mu nikada ne bi oprostili.
Povezana vest:  Veron, Roberto Karlos i Nejmar kandidati za južnoameričku Zlatnu loptu