ukrajina_engleska

EURO 2012

Ukrajinski premijer: Sudije su morale da vide gol Devića

 

Ukrajinski premijer Mikola Azarov rekao je danas da je čak i on sa tribina mogao da vidi da je reprezentacija njegove zemlje postigla gol protiv Engleske na EP, ali da to sudije nisu primetile.  Na sinoćnjoj utakmici u Donjecku naturalizovani Ukrajinac, Marko Dević postigao je gol, pošto je lopta celim obimom prešla liniju pre nego što ju je DŽon Teri izbacio u polje. Ni glavni ni pomoćni arbitri, međutim, nisu reagovali i igra je bila nastavljena.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati i tabela 27. kola Bundes lige

-Ako sam čak i ja sa tribina jasno video da je lopta prešla liniju, to je morao da primeti i sudija. UEFA bi morala da izvuče neke pouke iz ovakve situacije kako se one ne bi ponavljale. Danas na terenu imate po pet sudija, uključujući i one kod gola koji su dužni da vide sve ovakve situacije – rekao je Azarov agenciji AP.

Povezana vest:  Partizan siguran protiv Proletera, dva gola Gomeša

Utakmica poslednjeg kola D grupe na EP između Engleske i Ukrajine završena je pobedom „Gordog albiona“ od 1:0. Ukrajinci su šampionat završili u prvoj fazi takmičenja, a iz njihove grupe u četvrtfinale su otišle Engleska i Francuska.