zvezda-grb

Održana konstitutivna skupština FK Crvena zvezda
 
Konstitutivna skupština Fudbalskog kluba Crvena zvezda održana je danas u beogradskom „Sava Centru“, gde je za predsednika ponovo izabran Svetozar Mijailović, a za generalnog sekretara Miljko Valjarević.
Novi saziv od 150 delegata verifikovao je novi mandat predsedniku kluba Vladanu Lukiću, koji je rekao da će narednih šest meseci biti ključni za crveno-bele i izrazio uverenje da će tada „većina nevolja biti iza nas“.
-Ne želim da krijem da će nam u narednom periodu najveći protivnik biti teška finansijska situacija, koju smo zatekli u klubu pre tri godine. Vraćamo stare dugove, plaćamo preplaćene ugovore od pre više godina i pregovaramo sa bankama oko kredita koje ova uprava nije ni uzimala, ni trošila. Ne nameravamo da upravljamo srpskim fudbalom, ali Crvena zvezda neće dozvoliti da ponovo bude marginalizovana u fudbalskoj organizaciji i društvu – rekao je Lukić.
Predsednik Sportskog društva Crvena zvezda Petar Škundrić istakao je da svi njeni članovi moraju da urade „onoliko koliko mogu“.
-Moramo časno da predstavljamo Crvenu zvezdu, jer je jedna od naših najvećih institucija, sportskih porodica i brendova ne samo u Srbiji, već i u ovom delu Evrope – rekao je Škundrić.
U novi Upravni odbor kluba izabrani su Vladan Lukić (predsednik), Aleksandar Antić (potpredsednik), Dušan Mrakić, Milorad Simić, Vladica Popović, Milan Janković, Slobodan Babić, Nenad Banović, Mirko Kerkez, Ivan Bošnjak, Blažo Čabarkapa, Vladan Maksić, i Uroš Zeković, a još šest članova biće izabrano na predlog predsednika UO.

 

Povezana vest:  Interpol nikad brojniji nego na Mundijalu