runi_trening

EURO 2012
Runi: Jedva čekamo duel protiv Italije
 
Napadač Engleske Vejn Runi izjavio je danas da njegova reprerezentacija ima dobre šanse da prođe u polufinale Evropskog prvenstva, iako će im prepreka na tom putu biti selekcija Italije.
-Imamo odličnu šansu. Delujemo organizovanije na terenu, momci se bore jedni za druge i uradićemo ovaj posao zajedno. Osećamo se odlično, spremni smo i jedva čekamo da počne meč – rekao je Runi.
Fudbalska reprezentacija Engleske pokušaće prvi put posle 16 godina da se plasira u polufinale nekog velikog takmičenja.
-Sve je moguće kada dođes u ovu fazu turnira. Važno je da verujemo u sebe, mi smo složna grupa igrača i samopuzdanje nam je na visokom nivou. Ipak, ne očekujem laku utakmicu – rekao je Runi, koji je zbog suspenzije propustio prva dva meča na EP.
Utakmicu bi mogao da odluči duel na sredini terena, gde će veliku borbu sa Stivenom Džerardom i ostalim engleskim fudbalerima voditi Andrea Pirlo i Danijele de Rosi.
De Rosi smatra da je kod Engleza evidentan uticaj italijanskog fudbala, što je posledica rada prethodnog selektora Fabija Kapela, kao i sadašnjeg Roja Hodžona, koji je tokom karijere trenirao Inter.
-Engleska liči na italijansku ekipu, vidi se rad Kapela i Hodžsona. Jedan je Italijan, drugi je radio u Seriji A, tako da njihov tim zna dobro da se brani, a zatim napadne iz kontre. Imaju dobre spoljne igrača, ali kompaktni su kao tim. Neće biti lako – rekao je De Rosi.
Četvrtfinalni meč Engleska – Italija igra se u nedelju 24. juna u Kijevu.

 

Povezana vest:  Maksi Lopez tvorac Milanove pobede u Udinama