Vicente del Bosque (Spain)

EURO 2012
Del Boske: Nemačka ima fantastičan tim
 
Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je da Nemačka ima fantastičan tim i ocenio da su izabranici Joakima Leva među glavnim kandidatima za osvajanje titule prvaka Evrope.
Nakon što su „panceri“ zabeležili sve tri pobede u B grupi šampionata, Del Boske je naveo da njihova igra zaslužuje „najvišu ocenu“.
-Nemci igraju na veoma visokom nivou. Radi se o zaista fantastičnoj ekipi kojoj ne može da se pronađe slaba tačka. Njihov borbeni duh je jedinstven, odlični su u defanzivi, a nezaustavljivi Mario Gomez je iz tima istisnuo jednog Miroslava Klosea. To dovoljno govori o njegovim kvalitetima – izjavio je Del Boske za nemački „Bild“ i dodao da bi nemački selektor Lev mogao bez problema mogao da vodi najveće svetske timove.
-Lev je odličan stručnjak koji kvalitetno predstavlja svoju zemlju i do sada je odradio veoma dobar posao. Mislim da najveći svetski klubovi nisu nedostižni za njega kao trenera – naveo je španski selektor.
Del Boske je naglasio da trenutno ne razmišlja o Nemačkoj kao mogućem protivniku na šampionatu u Poljskoj i Ukrajini, već da je skoncentrisan na sutrašnju četvrtfinalnu utakmicu protiv Francuske u Donjecku.
-U ovom trenutku razmišljam isključivo o Francuzima, jer bi sve drugo bio manjak respekta prema tako velikoj reprezentaciji. Imaju igrače svetske klase, kao što su Riberi, Benzema ili Nasri, i neće nam biti nimalo lako da pobedimo takvu ekipu – poručio je 61. godišnji Del Boske.

 

Povezana vest:  Tores završio sezonu zbog povrede kolena