prosinecki_PRIPREME_23.06_15
Prosinečki o uslovima i reprezentativcima

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki prezadovoljan je uslovima koje on i njegovi izabranici imaju na slovenačkoj Rogli.
– I pre nego što smo došli ovde, bili smo upoznati sa odličnim uslovima koje u Sloveniji imamo za pripreme. Od hotela, terena, teretane, sportske dvorane, preko nadmorske visine i klime, sve je idealno. Ovih deset dana, koliko ćemo se pripremati iskoristićemo na najbolji mogući način da se dobro spremimo, napunimo pluća i baterije za napore koji nas očekuju – rekao je Prosinečki.
Usled obaveza u Omladinskoj reprezentaciji, Mijailović, Luković, Spajić i Stojković nisu krenuli sa ekipom, i taj podatak svakako otežava situaciju šefu stručnog štaba crveno-belih.
– Nijednog trenutka se nismo dvoumili da li ćemo ih pustiti da igraju za nacionalni tim. Ne radi se tu o prijateljskoj utakmici ili okupljanju, već o Evropskom prvenstvu. Nama je velika čast da imamo četiri reprezentativca, istina, faliće nam sigurno tokom priprema, ali sa druge strane ponosni smo što imamo veliki broj reprezentativaca, jer to znači da se u Crvenoj zvezdi dobro radi. Ne znam kada će nam se priključiti, ako ostanu do kraja EP za omladince, to je 16. jul, tri dana pre početka kvalifikacija za Ligu Evrope. Verujem da će igrama na šampionatu u Estoniji ući u dobar takmičarski ritam i da će se u klub vratiti spremni da započnu sezonu – istakao je Prosinečki i dodao da je ekipa u odnosu na prošlo leto u daleko boljem stanju, što su pokazali i rezultati testova koji su obavljeni pre polaska u Sloveniju u Beogradu.

Povezana vest:  Adam Navalka predvodi Poljsku do 2018.

PHOTO: FK CRVENA ZVEZDA