del_boske_1

EURO 2012
Del Boske: Francuzi nisu stvorili nijednu šansu
 
Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente Del Boske rekao je večeras da je trijumf njegovog tima protiv Francuske (2:0) u četvrtfinalu prvenstva Evrope apsolutno zaslužen.
-Rezultat je apsolutno zaslužen i slika onog što se dešavalo na terenu. Francuzi nisu stvorili nijednu šansu i zasluženo idemo u polufinale – rekao je Del Boske.
On je dodao da trijumf ipak nije ostvaren lako, kao što to možda izgledalo.
-Držali smo utakmicu pod kontrolom tokom njenog većeg dela, a to nije lako, jer zahteva maksimalnu koncentaraciju svih igrača – istakao je on.
Selektor Francuske Loran Blan rekao je da ne zna da li je četvrtfinale realan domet ovog tima, ali da zna da u polufinale ide onaj tim koji je to zaslužio.
-Francuska neće biti u polufinalu i to je realnost. Međutim, moram da kažem da su momci dali sve od sebe, da su dobrim delom sproveli planirano na terenu, ali, nažalost protiv jake Španije to nije bilo dovoljno. Žao mi je zbog prvog primljenog gola, jer da smo do poluvremena ostali na 0:0, kao što smo planirali uveren sam da bismo u nastavku imali šanse – poručio je Blan.
Španija će 27. juna u Donjecku igrati u polufinalu protiv Portugalije.

 

Povezana vest:  Miler: Odbio sam astronomsku ponudu Junajteda