PRIPREME_23.06_14

Nikola Maksimović: Početak sezone je blizu
 
Nakon samo šest meseci provedenih u Crvenoj zvezdi Nikola Maksimović se sprema da u narednoj sezoni bude komandant odbrane najtrofejnijeg srpskog kluba. Nimalo lak zadatak za mladog defanzivca, međutim igrama za crveno-bele i posebno protiv reprezentacija Francuske i Švedske tokom nedavne reprezentativne akcije, pokazao je da je igrač kadar da odgovori najvišim zahtevima.
– To je bilo veliko iskustvo za mene. Svakako da sam mnogo dobio na samopouzdanju i iskustvu tokom igranja za Srbiju. Takođe, ostali smo bez Tošića, ali verujem da će stručni štab naći adekvatnu zamenu za njega i da će se moj novi par u štoperskom tandemu, brzo uklopiti i adaptirati na našu igru – izjavio je Maksa.
Napori kojima su izloženi naši fudbaler od strane kondicionog trenera Radakovića u Sloveniji nisu nimalo laki. Naprotiv, radi se pakleno.
– Zaista je teško. Ali ovo je najvažniji deo u kome stvaramo osnovu za narednu polusezonu. Izdržavamo, moramo, ne žalimo se. Vremena do početke sezone nema mnogo, već u ponedeljak je žreb za drugo kolo kvalifikacija koje se igra 19. juna. Nemam nikakve želje kada je u pitanju protivnik, mislim da smo favoriti koga god da izvučemo u ovoj fazi, a sreća neka nas posluži kada se bude odlučivalo o ulasku u grupe – priželjkuje mladi Užičanin.
U hotelu „Rogla i Planja“ igrači uglavnom odmaraju i druže se po sobama. Maksin cimer je Kasalica.
– Sa njim sam bio cimer i u prethodnom klubu, tako je sada i u Zvezdi. Inače najviše vremena van sobe provodim sa Lukom Milivojevićem, jer se dugo poznajemo, igrali smo zajedno i u mladoj reprezentaciji, i nekako sam se sa njim najbolje uklopio – zaključio je Maksimović.

 

Povezana vest:  Odigrano peto kolo Sosijete Ženeral Zlatne lige, Telus i Partizan se izdvojili na vrhu