ZVEZDA-DOMZALE_10

PRIPREME ZVEZDE

Zvezda odigrala nerešeno sa Domažle

 

Domžale – Crvena zvezda 0:0

Domžale: Vidmar, Kous, Topič, Korun, Zec, Skubic, Gerič, Ihbeisheh, Vuk, Osmanaj, Živec.

Rezerve: Zabret, Majer, Škafar, Vancaš Požeg, Kostanjšek, Papež, Mencigar, Dobrovoljc, Šimunovič.

Crvena zvezda: Kirovski, Vešović, Nenadić, Krneta, Mihajlović, Dimitrijević, Kadu, Đuričković, Mirić, Perović, Kasalica.

Rezerve: Vesić, Čikić, Savićević, Simić, Asamoa, Ožegović

Ekspedicija fudbalskog kluba Crvena zvezda napustila je maglovitu i hladnu Roglu i preselila se na kratko u Domžale gde ih je dočekala prava provala oblaka koja je trajala nekoliko sati, i u jednom trenutku dovela u pitanje odigravanje meča. Ipak, nebo se smilovalo, padavine su neposredno pred početak utakmice prestale, a ljubazni domaćini, koji su čak sa razglasa pustili nekoliko Zvezdinih pesama, učinili su sve da veliku količinu vode uklone sa terena.

Trener Prosinečki odlučio je da promeša karte i šansu ukaže uglavnom rezervistima i mladim igračima. Na prelepom zdanju slovenačkog prvoligaša usled kiše okupio se manji broj gledalaca od očekivanog, ali i pored toga momci u novim, crvenim dresovima imali su solidnu podršku. Napominjemo još da je naš protivnik zbog ranijeg početka prvenstva Slovenije, 14. jul, deset dana ranije započeo pripreme i imao je više vremena za rad na fizičkoj spremi i uigravanju.

Meč na raskvašenom terenu počeo je otvoreno i primetna je bila želja kod fudbalera oba tima da prikažu dopadljivu igru. Već u 5. minutu pokušao je Dimitrijević sa ivice šesnaesterca, ali je njegov šut igrač domaćina izblokirao i poslao loptu u korner. Prava je šteta što su loši vremenski uslovi otežali kretanje lopte i samim tim sprečili igrače oba tima da prikažu bolju partiju. Sa druge strane, videli smo iako su oba tima u periodu teških treninga i priprema veliku borbenost i dosta trčanja. U 14. minutu kombinovali su Vešović i Kadu po desnoj strani, mladi Crnogorac uputio je odličan centaršut na prvu stativu, na koji je naleteo Kasalica, ali je njegov pokušaj bio zamalo neprecizan. Isti igrač na dodavanje Mirića šutirao je sa nekih 20 metara, ali je golman Vidmar lako zaustavio njegov šut. Pokušavali su periodično i domaći, uglavnom dugim loptama i ubacivanjima sa strane ali je tandem Mihajlović – Krneta delovalo izuzetno sigurno i uspešno otklonio sve pokušaje Slovenaca. Mogla je Zvezda da povede u 35. minutu, tukao je Dimitrijević odlično iz slobodnog udarca, ali je za nekoliko centimetara bio neprecizan. Na drugoj strani već u sledećem napadu najbolja šansa za Domžale, koju je otkonio požrtvovanim uklizavanjem Krneta i tako spasao mrežu Kirovskog. Usledio je udarac iz ugla, napadač domaćih Osmanaj ponovo preti, odlično plasira loptu koju panterskom intervencijom naš golman sprečava da uđe u gol. Otvorilo se u tim trenucima na obe strane, želeli su vođstvo i jedni i drugi. Sjajnu priliku da crveno-beli prvi stignu do radosti propustio je Kasalica kada je ponovo na ubacivanje agilnog Vešovića iz neposredne blizine glavom pogodio stativu. Kazna je mogla da usledi već u sledećem napadu, izašla su dvojica igrača u žutim dresovima pred našeg čuvara mreže ali nisu uspeli da ga savladaju. Kiša je u smiraj prvog dela ponovo počela da pljušti, uslovi za igru bili su na ivici regularnosti i zato igrači oba tima zaslužuju sve pohvale za igru, akcije i prilike koje su stvorili u prvih 45 minuta. Ostaje žal za golovima, kojih je moglo biti na obe strane, i utisak da su obe ekipe pružile dobru partiju. U poluvremenu, službe za održavanje terena slovenčkog prvologaša ponovo su morale da se bore sa vodom i tako omoguće nastavak meča. Trener Prosinečki u drugih 45 minuta u vatru je ubacio najmlađe, Simića, Savićevića, Asamou, Ožegovića i golmana Vesića.

Povezana vest:  Žoze Murinjo: Milanski derbi je najbolje što sam osetio u fudbalu

Kao i u prvom, i u drugom delu prvi prete naši momci. Posle prekršaja nad Ožegovićem loptu je na nekih 25 metara od gola namestio Marko Perović, ali njegov šut završio je visoko preko gola. Domaći tim inače predvodi bivši pomoćnik Zorana Filipovića u vreme dok je bivši selektor Crne Gore trenirao Crvenu zvezdu, Mojsilović Stevan, a asistira mu kako nam rekoše slovenački novinari, legenda Domžala i sin bivšeg velikog igrača našeg kluba, Marka Elsnera, Luka.

Povezana vest:  Dva gola Lopesa za pobedu Deportiva

Uneli su rezervisti novu energiju u igru crveno-belih, i u uvodnih 15-ak minuta Asamoi i Savićeviću, nedostajalo je samo malo više koncentracije i iskustva da postignu prvi gol za beogradski klub u novoj sezoni. Poslednjeg aduta sa klupe, mladog Čikića, Robi je poslao na teren u 60. minutu umesto Marka Perovića, pa se na terenu našlo pet fudbalera iz naše omladinske škole, odnosno B tima, prekomandovanih u najjači tim u poslednjih šest meseci.

Iako je u prvih 60 minuta bilo i moguće sastaviti neki pas, u poslednjoj trećini meča je to bilo neizvodljivo. Kiša je toliko natopila teren da se lopta mogla kretati samo po vazduhu, što naročito nije odgovaralo našem timu koji je prepoznatljiv po tome što gaji stil igre sa puno kratkih pasova. Sve se svodilo na klizanje po terenu i pomalo komične situacije koje su režirali lopta koju nije bilo moguće šutnuti više od dva metra i bare na terenu koje su je zaustavljale. Po jedan pokušaj šutevima iz daljine na obe strane je sve što su opet ističemo borbeni i željni igre igrači obe ekipe mogli da pruže na današnjem meču.

Povezana vest:  PRIPREME ZVEZDE U ANTALIJI, Crvena zvezda i Steaua igrali bez golova

Utakmica je završena bez golova i pobednika, ali i pored toga Prosinečki itekako ima razloga za zadovoljstvo usled svega što su njegovi mladi momci prikazali.

– Uslovi za igru bili su izuzetno teški, ali sam i pored toga zadovoljan kako su moji momci odigrali danas. Vremenske prilike nisu dozvoljavale da se vidi puno lepih akcija i kvalitetna igra, ali smo i pored toga imali nekoliko prilika i želim da pohvalim svoje igrače. Iako je ovo tek treći dan priprema, zadovoljan sam kako je ekipa istrčala, tačnije, prezadovoljan sam, obzirom da smo svih 90 minuta parirali ekipi koja je 10 dana pre nas počela pripreme, i koja je daleko ispred nas kada je u pitanju period u kome igrači rade na snazi i kondiciji – rekao je Prosinečki, i dodao:

– Bilo mi je veliko zadovoljstvo kada se u 60. minutu na terenu našlo pet igrača iz naše omladinske škole i B tima koje smo prekomandovali u najjači sastav. To je ono što sam želeo, i na čemu smo ja i moji stručni štab i ceo klub insistirali, i usled toga imam puno razloga za optimizam  – zaključio je trener Crvene zvezde.

Sledi povratak na Roglu i nastavak priprema, a sledeći kontrolni meč zakazan je već za sredu, 27. jun kada će naš tim ugostiti ljubljanska Olimpija na stadionu „Stožice“.