ronaldo_slavlje_ceska

Gulit: Ronaldo je prava vatra, Portugalija može do finala

 

Holandska fudbalska legenda Rud Gulit pohvalio je Portugalca Kristijana Ronalda uoči sutrašnje polufinalne utakmice prvenstva Evrope i istakao da je prijatno iznenađen usponom njegove forme na turniru u Poljskoj i Ukrajini.

-Uvek je dobro videti zvezdu u uzlaznoj putanji, Ronaldo je prava vatra u ovom trenutku. On ima fantastično oko za gol, brz je i dobro poznaje španske defanzivce. Ukoliko se nađe u barem jednoj povoljnoj poziciji, Ronaldo bi mogao da odvede Portugaliju do pobede – izjavio je Gulit za sajt Laureus.com.

Povezana vest:  Vladimir Petrović: Teška sezona

U polufinalu ovogodišnjeg prvenstva Evrope Portugalija se sastaje sa braniocem titule Španijom sutra od 20.45 sati u Donjecku. Gulit je odigrao 66 utakmica za reprezentaciju Holandije i podigao je trofej kontinentalnog prvaka 1988. u Zapadnoj Nemačkoj nakon pobede u finalu nad tadašnjim ŠSR.

Holandija je tada u grupnoj fazi savladala Englesku, a Gulit kaže da je na ovogodišnjem turniru u Poljskoj i Ukrajini simpatisao ekipu „Gordog Albiona“, koja je po šesti put eliminisana sa velikog takmičenja nakon izvođenja penala (2:4 sa Italijom).

Povezana vest:  EL KLASIKO, REAL - BARSA, Ništa novo u El Klasiku, još jedna pobeda Barselone

-Engleska ima neverovatnu kletvu da ponovo izgubi na penale. Nemam pojma zašto oni to loše rade, ali izgubiti toliko mečeva na velikim turnirima na taj način zaista je frustrirajuće. Nije važno koliko vežbate izvođenje. Hodate od centra do penala, sa očima sveta uprtim u vas, i sav taj pritisak, to jednostavno ne može da se trenira – ocenio je Gulit, bivsi igrač Fejenorda, PSV Ajndhovena, Milana, Sampdorije i Čelsija, kojeg je vodio i kao trener.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Inijesta spreman za meč sa Čileom

Što se tiče drugog polufinala EP između Nemačke i Italije, Gulit je neodlučan.

-Nemačka je do sada svakako bila najbolji tim i oni moraju da budu favoriti. Imaju dobar balans igrača, jaka su ekipa, ali smatram da je i Italija igrala veoma kvalitetno. Italijani takođe imaju dobre napadače, dobri su kao turnirska ekipa i mogu da budu na pravom putu – zaključio je Gulit.