del_boske1

EURO 2012

Del Boske: Odbrana titule bila bi podstrek za celu zemlju

 

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente Del Boske rekao je danas da bi odbrana titule na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj predstavljala veliki podstrek za celu zemlju. Španija, koja ima velike ekonomske probleme i nalazi se u recesiji sinoć je u polufinalu EP eliminisala Portugaliju posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Povezana vest:  Radna grupa u najkraćem roku saopštava visinu duga

-Ukoliko osvojimo EP, verujem da to neće biti dobrobit samo za fudbal, već za čitavu zemlju. To bi poslalo signale da idemo pravim putem, uspeh bi se preneo na društvo i to bi bilo sjajno – rekao je Del Boske.

On je pohvalio odbrambenu liniju u meču sa Portugalijom, posebno Ðordija Albu, koji je bio „neprikosnoven u duelima sa Nanijem“.

Povezana vest:  Pike: Mesi je nedodirljiv

-Igrači su umorni, ali oporaviće se do nedelje. Tokom čitave sezone igrali su na granicama krajnjih mogućnosti, ali nema razloga za zabrinutost. To su profesionalci koji su navikli na naporan ritam – zaključio je Del Boske.

Finale EP igra se 1. jula, a protivnik Španije biće poznat večeras posle drugog polufinalnog meča između Nemačke i Italije.

Povezana vest:  Predsednik FS Nemačke žali zbog situacije sa Ozilom