lev
EURO 2012
Lev smatra da je ekipa na dobrom putu
Fudbalska reprezentacija Nemačke porazom od Italije u polufinalu Evropskog prvenstva izgubila je šansu da se domogne trofeja, a to je treći put zaredom da „panceri“ na velikim takmičenjima posustaju u završnici.
Poslednji trofej Nemci su osvojili 1996. godine, kada su u Engleskoj postali prvaci Evrope.
Do sinoćnjeg poraza u Varšavi, izabranici Joakima Leva „vezali“ su 15 pobeda na takmičarskim utakmicama, ali se još jednom pokazalo da je Italija tradicionalno nepremostiva prepreka.
-Nema razloga sada da uzmemo i počnemo baš sve da preisputujemo. Bili smo najmlađa ekipa na šampionatu, pobedili smo na sve tri utakmice u grupi. Ekipa mora da “svari“ ovaj poraz i da nastavi da se razvija – kazao je Lev dan nakon eliminacije.
Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Volfgang Nirsbah rekao je da je Lev odradio dobar posao na EP.
-Put koji je pred ovom ekipom je dugačak, ali je evidentno da se radi o mladim i talentovanim igračima – istakao je prvi čovek nemačkog fudbala.
Lev je pre četiri godine na EP sa Nemačkom doživeo poraz u finalu od Španije, a od istog rivala „panceri“ su izgubili 2010. u polufinalu Svetskog prvenstva.
-Promovisali smo nekoliko sjajnih mladih igrača kao što su Marko Rojs i Mario Gece. Neće biti “čistke“. Znam da su svi razočarani, ali moramo sada da postavimo nove ciljeve – zaključio je Lev.
Povezana vest:  Dinamo osudio napad na pristalice PAOK-a