Mario Balotelli (Italy)

Sukob Balotelija i Bufona posle finalne utakmice

 

Napadač fudbalske reprezentacije Italije Mario Baloteli imao je verbalni sukob sa kapitenom Ðanluiđijem Bufonom posle finalne utakmice prvenstva Evrope, jer je za ubedljiv poraz od Španije (0:4) okrivio igrače Juventusa u timu Azura. Italijanski mediji navode da je Baloteli „izleteo“ sa teren nakon poslednjeg sudijskog zvižduka u Kijevu, ali da se ubrzo vratio na ceremoniju dodele medalja.

Povezana vest:  Vermezović: Jagodina prava provera za revanš sa Tromsom

Baloteliju je bilo teško da sakrije razočarenje i nezadovoljstvo zbog poraza, pa je u svlačionici posle dodele medalja napao članove italijanskog tima koji nastupaju za Juventus, šampiona Serije A.  Odmah je reagovao Bufon, koji je takođe član torinskog kluba, a rasprava dvojice fudbalera trajala je 10-ak minuta, pre nego što su se strasti smirile.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2018, Srbija i Vels odigrali nerešeno u Beogradu

U startnoj postavi Italije za finale EP našla su se šestorica igrača Juventusa, Bufon, Ðorđo Kjelini, Leonardo Bonući, Andrea Pirlo, Klaudio Markizio i Andrea Barzalji. Baloteli je sada član Mančester Sitija, ali je do pre dve godine igrao za milanski Inter.