pep_gvardiola_ls_2011

Gvardiola najbolji svetski trener u poslednjih pet godina

 

Doskorašnji šef stručnog štaba Barselone Pep Gvardiola najbolji je svetski fudbalski trener u poslednjih pet godina, u izboru nemačkog nedeljnika „Sport Bild“. List podseća da je Barselona sa Gvardiolom na klupi za četiri godine osvojila neverovatnih 14 trofeja, a da je pod njegovim vođstvom Lionel Mesi tri puta zaredom proglašavan za svetskog fudbalera godine.

Povezana vest:  PRIPREME OFK BEOGRADA, Tim sa Karaburme u subotu protiv Hajduka

Gvardiola (41) je na kraju sezone napustio katalonski klub i trenutno je bez angažmana, a trenersku palicu u Barseloni preuzeo je njegov pomoćnik Tito Vilanova. Drugo i treće mesto u izboru „Sport Bilda“ zauzeli su trener Reala iz Madrida Žoze Murinjo i selektor reprezentacije Španije Visente del Boske.

Murinjo je u proteklih pet godina osvojio trofej engleskog FA kupa sa Čelsijem, dve titule italijanskog prvaka, jedan italijanski kup i Ligu šampiona sa Interom, kao i titulu prvaka Španije i trofej Kupa kralja sa Realom. Del Boske je vodio reprezentaciju Španije do titule prvaka sveta i odbrane titule prvaka Evrope.

Povezana vest:  Ibrahimović: Odustajanje nije opcija, vidimo se uskoro

Deset najboljih trenera u izboru „Sport Bilda“: Pep Gvardiola, Žoze Murinjo (Real Madrid), Visente del Boske (Španija), Aleks Ferguson (Mančester Junajted), Oskar Tabares (Urugvaj), Jirgen Klop (Borusija Dortmund), Roberto Manćini (Mančester Siti), Dijego Simeone (Atletiko Madrid), Frank de Bur (Ajaks), Joakim Lev (Nemačka).