PELE

Pele: Brazil iz 1970. je bolji tim od Španije

 

Reprezentacija Brazila koja je osvojila šampionsku titulu 1970. godine bolji je tim od vladajućih svetskih i evropskih prvaka, selekcije Španije, ocenio je danas legendarni Pele. Prema njegovim rečima, tadašnji tim Brazila imao je više darovitih pojedinaca nego sadašnja Španija.

Upitan od novinara agencije Rojters ko bi pobedio kada bi se sastale te dve ekipe, Pele je uz osmeh odgovorio:

Povezana vest:  Petrić: Igrači ne treba da opterećuju imenom Partizana

-Ako bih ja igrao, mi bismo pobedili, ne sumnjam u to.

Brazil je predvođen Peleom, Rivelinjom, Žersonom, Tostaom i Žairzinjom osvojio svetsku titulu 1970. u Meksiku savladavši u finalu Italiju sa 4:1.

-Poređenja će uvek biti, ali ne mogu se uporediti pojedinačno. Brazil iz 1970. imao je mnogo više izuzetnih pojedinaca nego Španija danas. Oni imaju dva ili tri odlična igrača – smatra Pele.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati utakmica 16. kola i tabela nemačke Bundeslige

Legendarni fudbaler je ipak odao priznanje reprezentaciji Španije, koja je u nedelju odbranila titulu prvaka Evrope, a kao aktuelni svetski šampion jedini je tim u posleratnoj eri sa tri uzastopna trofeja na velikim takmičenjima.

-Bez sumnje, Španija je jedna od najboljih ekipa u istoriji. Ovaj njen tim igra fudbal koji sam najviše voleo da gledam u poslednjih nekoliko generacija – rekao je Pele.

Povezana vest:  Saša Klještan: Ibra mi je rekao da imam ružne brkove