Navijacka_reprezentacija_Srbije_resize

FAN KLUB „ORLOVI“ na EUROFAN 2012

Fan klub Orlovi su tradicionalno, po treći put, bili deo EUROFAN – Evropskog prvenstva u fudbalu za navijače fudbalskih reprezentacija. Ovaj prestižni događaj održao se u Ukrajini u gradu Lvivu u kojem se ujedno odigravala grupa B(Nemačka, Holandija, Danska i Portugal) evropskog prvenstva u fudbalu, koji su organizovale Ukrajina i Poljska.

U grupi G sa ni malo lakim protivnicima, Fan klub „Orlovi“ – reprezentacija navijača fudbalske reprezentacije Srbije susreli su se sa domaćinom Ukrajinom i nezgodnom Rumunijom. Plasiravši se u osminu finala, a prošavši grupnu fazu takmičenja, u punom ritnu utakmica (dve utakmice u jednom danu), Srbija se sastala sa Rusijom, koja je u tom trenutku bila bolje spremljena reprezentacija i samo zbog fizičke spreme uspela je da savlada Srbiju.

Povezana vest:  Milojević: Obećavam da ćemo pružiti dobru partiju

Fan klub „Orlovi“ su posetu Ukrajini, pored takmičarskog dela, iskoristili i za ostvarivanje kontakata i dobrih odnosa sa navijačima i navijačkim grupama reprezentacija poput: Italije, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Velsa, Danske, Severne Irske, Rusije, Belorusije, Nemačke, Poljske, Slovačke, Češke, Ukrajne, itd. Jedan od glavnih motiva ostvarivanja dobre saradnje sa pomenutim navijačima širom Evrope jesu i predstojeće kvalifikacije fudbalske reprezentacije Srbije za svetsko prvenstvo u Brazilu, a pre čijih će utakmica Fan klub „Orlovi“ organizovati revijalne utakmice sa navijačkim organizacijama tih država.

Povezana vest:  Antikorupcijski savetnik želi da ispita prošlost FIFA

Pored dobre saradnje sa srodnim organizacijama širom Evrope, organizaciji Fan klub „Orlovi“ na dosadašnjoj saradnji i humanitarnom radu u okviru turnira EURO FAN 2012, na  finalnoj utakmici i ceremoniji zatvaranja su se zahvalili i organizatori pomenutog turnira.

Fan klub „Orlovi“ su svoje učešće na turniru obeležili fer i korektnim navijanjem u saradnji sa navijačkim organizacijama Italije, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Velsa, Danske, Severne Irske, Rusije, Belorusije, Nemačke, Poljske, Slovačke, Češke, Ukrajne, itd što je dodatno dalo šlagort za eventualno organizovanje navijačkog kongresa u toku naredne godine sa čime je bio saglasan veliki broj navijačkih organizacija učesnica turnira u Ukrajini. Glavni cilj pomenutog kongresa bio bi borba protiv rasizma, ksenofobije, inkluzije hendikepiranih osoba na same tribine i navijačke redove, kao i navijanje bez nasilja pod parolom UEFA – RESPECT (poštovanje – poštuj).

Povezana vest:  Partizan odigrao bez golova sa Radničkim