Alba_VALENCIA

Barselona zabrinuta zbog učešće Albe na OI
 
Čelnici fudbalskog kluba Barselona zabrinuti su što će Ðordi Alba igrati za Španiju i na Olimpijskim igrama u Londonu.
Alba, koji je tokom Evropskog šampionata prešao iz Valensije u Barselonu za 14 miliona evra, odigrao je svih šest mečeva i postigao drugi gol Španije u finalnom meču (4:0).
-Alba je od skoro naš igrač. Razgovaraćemo sa predstavnicima Saveza, jer želimo da se pronađe najbolje rešanje za sve. Barselona mora da pazi na sopstvene interese, kako trenutno, tako i na duže staze – rekao je sportski direktor Barselone Andoni Zubizareta.
Selektor olimpijskog tima „furije“ Luis Milja saopštio je u utorak spisak igrača za Igre u Londonu, među kojima su Alba, Huan Mata i Havi Martinez.
-Veoma sam smiren, razgovarao sam sa momkom i izrazio je želju da igra na OI. Ne želimo nikoga da ubeđujemo. Procenićemo situaciju, ali stvar je jasna i kada je Savez i Alba u pitanju – rekao je Milja.
Selektor reprezentacije, koja je nedavno odbranila titulu prvaka Evrope, Visente del Boske smatra da bi Alba trebalo da igra u Londonu.
-Ja sam za to da Alba igra. Imao je važnu ulogu u trijumfu Španije i bilo bi dobro da sada bude sa igračima svog uzrasta. To samo može da bude pozitivno iskustvo za mladog fudbalera -rekao je Del Boske.
U međuvremenu fudbaler Barselone Tijago Alkantara otkazao je učšće na Olimpijskim igrama, zbog povrede potkolenice, koju je zaradio pred kraj prošle sezone.
Reprezentacija Španije će na OI igrati u D grupi sa Japanom, Hondurasom i Marokom.

 

Povezana vest:  Dačić: Red se na sportskim priredbama može uvesti samo silom