sturm-fkp_0009

Prvenac Zabije za preokret i pobedu Partizana
 
Fudbaleri Partizana pobedili su danas u prijateljskoj utakmici u Gracu domaći Šturm sa 3:2, iako su na poluvremenu gubili sa 2:0.
Strelac pobedonosnog gola bio je Libijac Mohamed Zabija u 80. minutu, kada je sa oko 30 metara aktraktivnim lob udarcem savladao golmana Šturma. To je Libijcu prvi gol u dresu crno-belih.
Prethodno, Šturm je bio bolji u prvom poluvremenu i pogocima Ričarda Sukutu Pasua u 21. i Imrea Sabiša u 35. minutu stigao do ubedljivog vođstva.
U nastavku meča, ulaskom Saše Ilića, Partizan je preuzeo kontrolu na terenu. Prednost Šturma „prepolovio“ je Stefan Babović u 59. minutu, a pet minuta kasnije izjednačio je Saša Marković.
Trener crno-belih Vladimir Vermezović izveo je na današnjem meču sastav: Stojković (od 46. Petrović), Miljković (od 46. Lazar Marković), Volkov (od 71. Lazevski), Ostojić, Stanković, Smiljanić (Od 46. Saša Marković), Babović, Aksentijević, Tomić (od 71. Zabija), Vukić (od 46. Saša Ilić), Stefan Šćepović.
Prvak Srbije na prethodnih pet utakmica pobedio je Aluminij (4:2), Viner Nojštad (2:1), Polau (3:0) i Zarju Lugansk (1:0), dok je sa Videotonom odigrao nerešeno (2:2).
Poslednju i najjaču proveru na pripremama Partizan će imati 10. jula kada će u Slovenskoj Bistrici igrati protiv moskovske Lokomotive, ekipe koju trenira Slaven Bilić.

 

Povezana vest:  Platini: Drago mi je zbog Juventusa, ali još nisu za LŠ