Alex-Ferguson_2

Ferguson: Kagava može da pravi razliku

 

Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson rekao je danas da japanski fudbaler Šinđi Kagava može da bude veliko pojačanje za tim sa Old Traforda. Kagava je nakon dve sezone u Borusiji iz Dortmunda, sa kojom je osvojio dve šampionske titule u Nemačkoj i jedan nacionalni kup, potpisao četvorogodišnji ugovor sa vicešampionom Premijer lige.

Povezana vest:  Barselona sigurna, Deportivo autogolom do boda

-Ukoliko nastavi da postiže golove, kao što je to činio u Borusiji, Kagava može da bude od velike pomoći posebno u napadu. Ne mislim da jedan fudbaler može da utiče na naš stil igre, ali on može da pravi razliku – rekao je Ferguson.

Škotski trener se nada da će japanski fudbaler uskoro naučiti engleski.

-Ubeđen sam da će u narednom periodu popraviti engleski ili engleski sa škotskim akcentom, šta mu bude lakše, ali ne verujem da će razumeti moj maternji jezik kada se iznerviram – dodao je u šali Ferguson.

Povezana vest:  Frajburg do pobede golom u sudijskoj nadoknadi

Kagava će naredne nedelje biti sa timom Junajteda na turneji po Južnoj Africi i Kini.

-Junajted je vrhunski klub, nisam dugo ovde, ali vec osećam razliku. Na svakom koraku se to primećuje i velika mi je čast što ću bio deo svega toga. Mislim da ću izdržati pritisak i ubeđen sam da ću se vrlo brzo navići na stil igre u Premijer ligi – rekao je Kagava.

Povezana vest:  PSŽ: Mora potpisao ugovor, od januara u PSŽ-u

Kagava je za „milionere“ odigrao 71 utakmicu i postigao 29 golova, dok je dres reprezentacije Japana nosio 30 puta i postigao 10 golova.