dider_drogba_obala_slonovace 

Drogba stigao u Kinu
 
Reprezentativac Obale Slonovače i bivši napadač Čelsija Didije Drogba doputovao je danas u Kinu, gde će naredne dve godine nositi dres Šangaj Šenhue.
Odmah po dolasku Drogba je rekao da finansije nisu bile razlog njegovog prelaska u Šangaj, iako su lokalni mediji preneli da je postao najplaćeniji fudbaler u istoriji te zemlje.
-Lakše bi mi bilo da sam ostao u Evropi, ali izabrao sam Kinu. Novac nije najvažnija stvar, ovde sam zbog novog iskustva -rekao je Drogba.
Drogbu, koji će u Šangaju ponovo igrati u tandemu sa Francuzom Nikolasom Anelkom, na aerodromu je dočekalo oko 300 navijača i poželelo mu dobrodošlicu.
Verujem da će klub početi da postiže bolje rezultate, jer Drogba ima dobar odnos sa Anelkom. Stigao je i Ðovani Moreno, očekujem da u nastavku šampionata budemo među prve tri ekipe – rekao je 23. godišnji navijač Šangaja Žu Hongbo.
Drogba je tokom karijere igrao za francuske klubove Le Man i Olimpik iz Marseja, a od 2004. godine je bio član londonskog Čelsija.
Prošle sezone predvodio je „plavce“ do titule prvaka Lige šampiona, pošto je u finalu protiv minhenskog Bajerna, postigao izjednačujući, a kasnije i odlučujući pogodak prilikom izvođenja penala.

 

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Van Persie spreman za Urugvaj