sep_blater

Predsednik Bundeslige zatražio Blaterovu ostavku
 
Predsednik nemačke fudbalske Bundeslige Rajnhard Raubal pozvao je danas prvog čoveka Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sepa Blatera da podnese ostavku zbog korupcije u toj organizaciji.
Raubal je ocenio da bi Blaterova ostavka pomogla svetskoj fudbalskoj organizaciji da „krene od početka“.
On je potvrdio da je znao kako je marketinška agencija ISL svojevremeno uplaćivala novac na lični račun bivšeg predsednika FIFA Žoaoa Avelanža.
Ipak, prema njegovim rečima, takve transakcije su sredinom 90-tih godina prošlog veka bile legalne u Švajcarskoj, gde se nalazi sedište FIFA.
-Blater je veoma brzo saznao šta se dešava. Koliko znam, ISL je Avelanžu i još jednom Brazilcu, Tešeiri uplatio najmanje 14 miliona evra. Ukupno je ova firma platila preko 100 miliona evra na razne račune. Zanima me gde je otišao ostatak novca i ko je profitirao, kao i šta je to uradio zauzvrat – istakao je Raubal.
Pre ove afere, svetsku fudbalsku federaciju prošle godine potresla je i afera u kojoj su potpredsednici FIFA DŽek Vorner i Mohamed bin Hamam bili optuženi za uzimanje mita.
Raubal je zatražio i da FIFA održi vanredni kongres na kojem bi članovi tog tela oduzeli Avelanžu titulu počasnog predsednika.

 

Povezana vest:  Lampard najverovatnije propušta duel sa CSKA