Sinisa_Mihajlovic_FSS_1

Mihajlović: Hrvatska je moj veliki motiv
 
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović izjavio je danas da je na tu poziciju došao, između ostalog, i zbog toga što će selekcija Hrvatske biti jedan od rivala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazili 2014. godine.
-Jedan od razloga zašto sam postao selektor Srbije je i to što se u našoj grupi nalazi Hrvatska. To je moj veliki motiv. Hrvatska je favorit, trenutno ima kvalitetniji tim, što je pokazala i na EP. Mislim da će Hrvatska biti prva u grupi, Belgija i mi ćemo se boriti za drugo mesto – rekao je Mihajlović za hrvatski „Sport Maks“.
On je istakao da njegovo neprijateljstvo sa Igorom Štimcem nema veze sa fudbalom i da će se rukovati sa novim selektorom Hrvatske.
-Vaspitanje i poštovanje prema poslu nalažu da se sa njim pozdravim. Ja, kao srpski selektor, moram da budem primer lepog ponašanja na terenu svojim igračima, navijačima i celoj zemlji. To što Štimac i ja ne razgovaramo, što nismo prijatelji nema nikakave veze sa fudbalom. Predstavljaću tada svoju zemlju i moram da se ponašam kako dolikuje. Da se sretnemo u gradu ne znam da li bismo se pozdravili – poručio je Mihajlović.
Mihajović je rekao da je prilikom izbora za selektora obećao da će u reprezentaciju uvesti red, rad i disciplinu.
-Kada sam ja igrao u reprezentaciji nije bilo reda. Nismo imali autoritativnog selektora i svako je radio šta je hteo. Čim sam postao selektor uveo sam veću disciplinu i standarde rada koji vrede u Evropi. Postavio sam sebi dva cilja: da se kvalifikujemo na SP u Brazilu i da promenimo loše mišljenje u evropskom i svetskom fudbalu o srpskim navijačima – rekao je Mihajlović.
Prvi korak ka uspostavljanju discipline bilo je obavezno pevanje himne uoči meča.
-Dok sam bio reprezentativac, uvek sam zavideo rivalima na tome. Svoju himnu nismo mogli da pevamo, jer nije bila naša nego jugoslovenska. Bilo mi je krivo i tada sam rekao: “Ako jednog dana budem selektor, svi će morati da pevaju himnu. Sada svi pevaju. Ko neće nema mesta u državnom timu – objasnio je Mihajlović.

 

Povezana vest:  Bekam pet meseci u PSŽ