partizan_slavlje_pripreme
KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA
Partizan na Malti obezbedio nedostižnu prednost
Fudbaleri Partizana savladali su večeras na gostujućem terenu predstavnika Malte, ekipu Valete sa 4:1 (3:0), u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.
Utakmica je odigrana pred 1.200 gledalaca na stadionu Hibernijansa u Valeti, a sudio je Izraelac Liran Lijani.
Strelci: Tomić u 6, Ivanov u 32, Šćepović u 42. i Ostojić u 71. za Partizan, a Mifsud u 65. minutu za Valetu.
VALETA: Krul, Karuana, Acopardi (Gabrijel od 46’), Borg (Agijus od 81’), Fenč (DŽonatan od 66’), Brifa, Deni, Falzon, Mifsud, Barbosa, Rikardo Roča.
PARTIZAN: Stojković, Volkov, Ivanov, Ostojić, Aksentijević, Saša Marković, Lovre (Ilić od 39’), Tomić (Zabija od 76’), Babović, Lazar Marković (Ninković od 57’), Stefan Šćepović.
Crno-beli su šampionskim korakom započeli novu sezonu u Evropi u kojoj će pokušati da se domognu elitnog kontinentalnog takmičenja.
Iako bez Saše Ilića u startnoj postavi, ekipa Vladimira VErmezovića od prvog minuta je gospodarila na svakom pedlju terena protiv rivala koji, ipak, nije dorastao prvaku Srbije.
Pored golova, Partizan je stvorio još dosta prilika, a utisak je da beogradska ekipa može da igra još bolje kako sezona bude odmicala.
Sjajno “otvaranje” meča i evro-gol Nemanje Tomića u šestom minutu otklonili su sve dileme, ako ih je uopšte i bilo na skromnom stadionu Hibernijansa.
Pogoci Ivana Ivanova posle kornera i Stefana Šćepovića nakon kombinacije sa Stefanom Babovićem samo su potvrdili da će Partizan tek u narednom kolu kvalifikacija, protiv kvalitetnijeg rivala, moći da vidi gde se nalazi.
Gol bivšeg fudbalera engleskog Koventrija Majkla Mifsuda doneo je malo radosti navijačima šampiona Malte, ali je Miloš Ostojić 20 minuta pre kraja stavio stvari na pravo mesto.
Za brigu treneru Vermezoviću i navijača Partizana ostaju povrede Gorana Lovrea u prvom i Lazara Markovića u drugom poluvremenu.
Takmičarski debi za crno-bele večeras je imao i libijski napadač Mohamed Zabija.
Revanš utakmica između Partizana i Valete igra se za sedam dana u Beogradu.
Navijači Partizana sa Malte nisu uspeli uoči početka utakmice da uđu na stadion Hibernijansa, pošto na ovom objektu nije predviđen sektor za pristalice gostujućeg tima.
Dvojica navijača ipak su sredinom prvog poluvremena uspeli da preskoče zid iza gola i unesu jedan transparent, nakon čega ih je privela policija.
Veći deo grupe navijača Partizana sa Malte zatim je pokušao da uđe kroz kapiju iza gola, ali je desetak policajaca sprečilo bilo kakve ozbiljnije incidente.
Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati prvog kola i tabela