Lipi smatra da je Brazil favorit 

lipi_1Selektor fudbalske reprezentacije Italje Marčelo Lipi tvrdi da će Brazil biti najveći favorit za osvajanje titule prvaka sveta na predstojećem Svetskom kupu u Južnoj Africi. 
Iako mnogi stručnjaci, pa i kladionice, prednost daju nacionalnim selekcijama Španije i Engleke, Lipi smatra da će Brazilci biti posebno motivisani da potvrde dominaciju u svetskom fudbalu. 
-Pored toga što uvek imaju tim za titulu, Brazilci će ovog puta imati i dodatni motiv, jer su pre četiri godine u Nemačkoj ispali već u četvrtfinalu, iako su, po mom mišljenju, i tada bili najjači – rekao je Lipi. 
U razgovoru sa novinarima, selektor „azura“ je rekao da se ne obazire na zahteve da u tim uvrsti plejmejkera Sampdorije Antonija Kasana i 19.godišnjeg napadača Intera Marija Balotelija. 
Lipi kaže da je forma Kasana poslednjih meseci daleko od reprezentativne, dok za Balotelija smatra da još nije dovoljno zreo za takmičenje kakvo je prvenstvo sveta. Mišljenja da bi ga trebalo uvrstiti u tim da bi se na simboličan način afirmisala rasna harmonija u Italiji, Lipi ne smatra ozbiljnim. 
-Moj stav o tome svima je dobro poznat. Postoji samo jedna, ljudska rasa, a nijedan trener na svetu ne bi uvrstio igrača u tim samo zbog toga što je crn ili beo. Kad završi sa procesom odrastanja i dokaže da je dovoljno zreo, Baloteli će svakako biti najozbiljniji kandidat za reprezentaciju – rekao je Lipi. 
Poznati stručnjak dodao je da će za Italiju biti veoma teško da ponovi uspeh iz Nemačke, jer je istorija pokazala da je osvojiti Svetski kup mnogo lakše nego ga odbraniti.

Povezana vest:  Berloskoni najavio odlazak Leonarda