policija-cg

KVALIFIKACIJE ZA LŠ

Poljski navijači izazvali nerede u Podgorici

 

Navijači poljskog kluba Slask iz Vroclava izazvali su večeras nerede u Podgorici pre i posle utakmice protiv domaće Budućnosti, u okviru drugog kola kvalifikacija za fudbalsku Ligu šampiona.

Kako prenose crnogorski mediji, navijači Slaska sukobili su se sa policijom u Donjoj Gorici, predgrađu Podgorice, gde je grupa od 30 huligana izašla iz autobusa i napala saobraćajne policajce, kojima su pritekli u pomoć pripadnici Posebne jedinice policije i uz upotrebu sile ugurali ih u autobus.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Janković:Nismo pogrešili sa odlukom o promeni domaćinstva

Nezvanično se saznaje da je u incidentu povređen najmanje jedan poljski navijač. Pristalice poljskog kluba sukobile su se sa policijom i ispod južne tribine podgoričkog stadiona, gde je nekoliko njih zadobilo lakše povrede. Policija je uz velike napore kontrolisala situaciju, sprečavajući da dođe do kontakta između Poljaka i navijača Budućnosti, koji su pokušali da se sa njima obračunaju.

Povezana vest:  FIFA: Ralf Mučke više nije direktor za bezbednost

Slask je u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona pobedio Budućnost rezultatom 2:0, a revanš je sledeće nedelje u Vroclavu.