Juan_Mata_EURO_2012

Mata: Olimpijsko zlato da potvrdimo dominaciju
 
Reprezentativac Španije Huan Mata rekao je danas da „furija“ želi osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu da potvrdi status najbolje fudbalske nacije na svetu.
Španija je trenutno prvak sveta i Evrope, a jedina je selekcija koja je osvojila tri velika tajmičenja zaredom (dva EP i jedno SP). „Hoćemo zlato, kako bi svima bilo jasno da je Španija fudbalska nacija broj jedan na svetu. Možemo da se nosimo sa pritiskom. Svi pričaju o duelu Španije i Brazila, ali mene ne zanima to. Ići ćemo utakmicu po utakmicu“, naveo je igrač Čelsija.
Mata je na Evropskom prvenstvu bio strelac poslednjeg, četvrtog gola u finalu protiv Italije (4:0).
On je naveo da bi prednost selekcije Velike Britanije mogla da bude činjenica da igra na svom terenu.
-Velika je konkurencija na OI. Španija ima mnogo dobrih igrača, nismo samo Đordi Alba, Havi Martinez i ja tu. Svaki fudbaler je važan u našoj ekipi – naveo je on.
Mata je prošle sezone sa Čelsijem osvojio i Ligu šampiona i engleski FA kup.
-Sanjam olimpijsko zlato kako bi zaokružio sjajnu prvu sezonu u Engleskoj. Nisam verovao da u samo nekoliko meseci mogu da osvojim toliko važnih trofeja. Veoma sam srećan zbog toga – dodao je on.
Španski igrač naveo je i da mu uprava Čelsija nije pravila probleme što će kompletan pripremni period za sledeću sezonu provesti sa nacionalnim timom.
Selekcija Španije u prvom meču na OI igra 26. jula protiv Japana.

 

Povezana vest:  Inzagi: Moj rekord ne mogu da nadmaše ni Mesi ni Ronaldo