FUDBALSKA-LOPTAAustralija već o detaljima za mogući Mundijal 

Potencijalni organizatori fudbalskog Svetskog prvenstva u Australiji finansijski će ostalim sportovima platiti korišćenje stadiona za turnir koje bi u toj zemlji mogao da se održi 2018. ili 2022. godine. 
Fudbalski savez Australije bi u slučaju da dobije organizaciju jednog od dva Mundijala bio prinuđen da tokom mesec dana takmičenja koristi i stadione dve tamošnje ragbi lige, kao i teren za kriket u Melburnu koji je kapaciteta 100.000 mesta. 
-Savez je svestan da bi organizacija Svetskog prvenstva bila smetnja drugim sportovima i prihvatamo obavezu da sa njima pokušamo da negativne efekte svedemo na minimum – kazao je izvršni direktor Fudbalskog saveza Ben Bakli posle današnjeg sastanka sa predstavnicima državnih vlasti. 
Svetska fudbalska federacija (Fifa) domaćine dva turnira izabraće u decembru, a očekuje se da će organizacija Mundijala 2018. godine pripasti nekoj evropskoj kandidaturi: odnosno Engleskoj, Rusiji, zajedničkoj ponudi Španiji i Portugala, te Holandije i Belgije. 
Australija bi se u tom slučaju borila za ulogu domaćina Svetskog prvenstva 2022. godine, a rivali bi joj bili Japan, SAD, Indonezija, Katar i Južna Koreja. 

Povezana vest:  Navijači Zvezde oglasili se petardama u ponoć u Bratislavi