lazovic_cz_naftan

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE

Zvezda remijem do trećeg kola kvalifikacija

 

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su večeras u Beogradu, u revanš utakmici drugog kola, igrali protiv ekipe beloruskog Naftana nerešeno 3:3 (2:1). Prvi meč na gostujućem terenu crveno-beli su dobili rezultatom 4:3.

Utakmica je odigrana na stadionu Crvene zvezde pred 27.628 gledalaca, a sudio je Francuz Said Enjimi.

Strelci: Kasalica u 9, Dimitrijević u 15. i Vešović u 90. za Crvenu zvezdu, a Sorokin u 21, Naumov u 57. i Kovalenko u 81. minutu za Naftan.

Povezana vest:  Lekić i Lazetić testirali najbržu kopačku na svetu

Žuti kartoni: Milivojević, Krneta (Crvena zvezda), Bukatkin, Gavriško (Naftan).

Crveni karton: Bukatkin u 68. minutu.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Krneta, Maksimović, Mladenović, Milivojević (od 62. Mijailović), Dimitrijević (od 78. Kadu), Evandro, Lazović, Milunović (od 85. Vešović), Kasalica.

Naftan: Dovgjalo, Kobec (od 82. Žukovski), Berezovski, Gorbačev Trukau, Bukatkin, Gernič, Naumav, Gavriško (od 59. Kovalenko), Sorokin (od 63. Zjulev), Obrazov.

Crveno-beli su eliminisali Naftan, ali je skromna beloruska ekipa sa igračem manje očitala fudbalsku lekciju srpskoj ekipi i pokazala sve nedostatke tima Roberta Prosinečkog. Zvižduci igračima i stručnom štabu, kao i povici sa tribina ?Uprava napolje? i ?Lukiću odlazi? najbolje oslikavaju šta se dešavalo na terenu, pogotovo u drugom poluvremenu. Navijači su tražili i povratak Dragana DŽajića.

Povezana vest:  Portugalija u finalu SP za igrače do 20 godina

Imala je Zvezda na početku i vođstvo i huk sa tribina, ali je u drugom delu utakmice dozvolila rivalu da napravi potpuni preokret.

Na kraju, čast Zvezde spasao je Marko Vešović koji je u 90. minutu pogodio za 3:3. Naftanu je bio potreban još jedan pogodak za prolaz u sledeće kolo, ali gosti nisu imali više snage. Kao i pre nedelju dana, Zvezda je sjajno počela utakmicu i veoma brzo i lako došla do ubedljivog vođstva golovima Filipa Kasalice i Miloša Dimitrijevića.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2016, Nemačka i Portugalija na pragu EP

Posle toga došlo je do neobjašnjivog pada u igri srpskog tima, a Belorusi su iz prvog ozbiljnog pokušaja zatresli mrežu Bobana Bajkovića. Strelac izjednačujućeg pogotka za gostujuću ekipu bio je Nikita Naumov u 58. minutu. Crveno-beli će sledećeg četvrtka u prvom meču trećeg kola ugostiti kiparsku Omoniju.