oskar_tabarez_urugvaj 

Urugvajci umorni zbog maratonskog puta u London
 
Fudbalska reprezentacija Urugvaja moraće da nađe alternativni način prevoza za članove ekipe pošto
im je za put od Mančestera do Londona, zbog ceremonije otvaranja Olimpijskih igara, trebalo sedam i po sati autobusom zbog čega su morali da otkažu obilazak Vemblija.
-Bila je užasna gužva i autobus je skoro stajao u mestu na autoputu. Ne znam šta se dogodilo. Pretpostavljam da je to zbog Igara – izjavio je danas trener Urugvaja Oskar Tabares (Oscar Tabarez) i dodao da će zbog toga morati da nađu alternativan način da se vrate u Mančester.
Fudbaleri Urugvaja, koji su smešteni u Mančesteru jer tamo igraju svoje mečeve, juče su doputovali u London na ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara.
Zbog premorenosti fudbalera, selektor je morao da im danas odobri dodatni popodnevni odmor posle treninga, umesto da obiđu Vembli, kako je bilo planirano.
Većina ostalih fudbalskih reprezentacija, koje su smeštene van Londona u drugim britanskim gradovima, izabrala je da ne dođe na ceremoniju u Londonu. Osim fudbalera Urugvaja, na ceremoniji su bili još samo fudbaleri Velike Britanije i Španije.
Trener Tabares kaže da se nije nadao da će prevoz biti toliko veliki problem, a umor igrača mogao bi da se odrazi i na sutrašnji meč koji u okviru Grupe A Urugvaj igra protiv Senegala.
Tabares najavljuje da će Luis Suares (Suarez), fudbaler Liverpula koji je ove godine bio kažnjen sa osam utakmica neigranja zbog vređanja na rasnoj osnovi igrača Mančester junajteda Patrisa Evre (Patrice), predvoditi napad Urugvaja i pored toga što je dočekan zvižducima na prvoj utakmici u Mančesteru.
Urugvaj je u prvom meču Grupe A dobio Ujedinjene Arapske Emirate sa 2:1.

 

Povezana vest:  Bufon: Odlazak Kontea grom iz vedra neba