Scott Sinclair of Great Britain celebrates scoring a goal

Rezultati drugog kola u fudbalu na OI u Londonu

 

Na olimpijskom turniru u fudbalu u Londonu danas su odigrane utakmice drugog kola po grupama, uz nekoliko iznenađenja.  Senegal je u Grupi A neočekivano na Vembliju pobedio reprezentaciju Urugvaja sa 2:0. Oba gola za Senegal postigao je Musa Konate – u 10. i 37. minutu. Urugvajci sada imaju polovičan učinak, pošto su u prvom kolu pobedili Ujedinjene Arapske Emirate sa 2:1.

Povezana vest:  Đurić ostao predsednik FK Partizan

U drugom meču Grupe A, Velika Britanija je pobedila Ujedinjene Arapske Emirate sa 3:1. Golove za Britance postigli su veteran Rajan Gigs u 16, Skot Sinkler u 73. i Danijel Staridž u 76. minutu. Jedini gol za Emirate dao je Rašed Eisa al Falasi u 60. minutu.

U Grupi B Meksiko je pobedio Gabon sa 2:0. Oba gola za Meksiko postigao je Dos Santos – u 63. minutu i u 92, iz penala.  U istoj grupi, Južna Koreja bila je bolja od Švajcarske, pobedivši sa 2:1. Golove za Južnu Koreju su postigli Kim Bokiung i Čujang Park, dok je za Švajcarce gol postigao Emegara Inosent.

Povezana vest:  Remi Sanderlenda i Sautemptona

Brazil je u Grupi C bio bolji od Belorusije sa 3:1. Golove za gaučose postigli su Aleksandar Pato u 15, Nejmar u 65. i Oskar u 93. minutu. Gol za Belorusiju postigao je Renan Brešan u osmom minutu.

U drugom meču Grupe C Egipat i Novi Zeland igrali su nerešeno 1:1. Gol za Novi Zeland postigao je u 16. minutu Kris Vud, a Egipat je krajem poluvremena izjednačio preko Muhameda Salaha.

Povezana vest:  Mesi najskuplji fudbaler na svetu, vredi 220 miliona evra

U Grupi D Japan je pobedio Maroko sa 1:0, a gol je postigao Kensuke Nagai u 84. minutu. U drugom meču te grupe Honduras je priredio veliko iznenađenje pobedivši Španiju sa 1:0. Gol za Honduras postigao je Džeri Bengston u sedmom minutu meča.