robert_prosinecki_ven_cz

Prosinečki: Probaćemo da kontranapadima dođemo do cilja

 

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je da u četvrtak u Nikoziji njegovoj ekipi neće biti lako u revanš utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evropa protiv Omonije, ali da će kontranapadima probati da dođu do plasmana u narednu rundu takmičenja.

-Posle beogradskih 0:0 neće biti lako. Dobro smo radili, razmišljali smo o svojoj, ali i onjihovoj igri i verujem da su moji momci spremni da prođu u sledeći krug. Probaćemo da dominiramo u veznom redu i da do cilja dođemo kontrama i polukontrama – rekao je Prosinečki novinarima na stadionu Crvene zvezde.

On je istakao da očekuje drugačiju igru kiparskog kluba, nego što je to bilo prošlog četvrtka u Beogradu.

Povezana vest:  Olić: Napravili smo bitan korak ka Brazilu

-Omonija će morati da traži pobedu i za razliku od utakmice u Beogradu oni će morati da napadnu na svom terenu, tako da verujem da ćemo imati mnogo više prostora nego u prvom meču. Oni ovde nisu ništa rizikovali, ali moja ekipa ne može tako da igra – kazao je Prosinečki

Trener crveno-belih je istakao da je za revanš utakmicu sa Omonijom neizvestan nastup odbrambenog igrača Milana Jovanovića, koji je propustio jučerašnji trening zbog povrede.

-Nadam se da će Jovanović biti spreman, ali ako ne bude imam puno poverenje u (Jovana) Krnetu. Njega su svi prebrzo otpisali, međutim, radi se o kvalitetnom igraču koji ima lepu budućnost. Svaka utakmica je novo iskustvo i niko se nije ođednom stvorio kao igrač. Ekipi treba vremena, a vremena za Zvezdu svakako ima – ocenio je Prosinečki.

Povezana vest:  Džajić zvanično izabran za predsednika Crvene zvezde

Na pitanje novinara da li su igrači vežbali penale, Prosinečki je kazao da nisu „jer u ovakvoj utakmici teško do njih može doći“.

-U fudbalu može da se desi ono što ne bismo hteli, ali daćemo sve od sebe da prođemo. Videćemo na dan utakmice u kom sistemu ćemo početi, jer će možda oni krenuti sa dva špica. Znamo njihove kvalitete. Imaju nekoliko igrača koji prave razliku i na njih ćemo obratiti posebnu pažnju, ali je najbitnija naša igra i kako ćemo početi meč – istakao je Zvezdin strateg.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, Vels bolji od Slovačke u duelu debitanata

Mladi igrač sredine terena Srđan Mijailović je rekao da očekuje „otvorenu igru“ protivnika i ocenio je da bi to moglo da olakša posao crveno-belima da postignu gol. Za Crvenu zvezdu u četvrtak neće moći da igra Marko Vešović, koji je u prvom meču dobio dva žuta kartona, kao ni Brazilac kadu koji se nedavno povredio i predstoji mu pauza na duži period.