KASALICA FILIP_03

Brnović objavio spisak za Letoniju , debi Kasalice za seniorsku crnogorsku reprezentaciju

Selektor seniorske fudbalske reperezentacije Crne Gore Branko Brnović objavio je danas spisak igrača za prijateljski meč sa Letonijom, koji će 15. avgusta biti odigran u Podgorici.

Brnovićje pozvao 21 igrača, među kojima su trojica debitanta – Nikola Vukčević iz Budućnosti,član Mogrena Marko Bakić i napadač Crvene zvezde Filip Kasalica.

Ponovo je, nakon više od dve godine odsustva, na spsiku i golman madarskog Debrecina Vukašin Poleksic, koji je poslednji put bio na golu reprezentacije u meč u sa Norveškom.

Na spisku su:

Golmani – Mladen Božović (Videoton), Srđan Blažić (Anortozis Farmagosta) i Vukašin Poleksić (Debrecin)

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, VESTI

Odbrana – Savo Pavičević (Omonija), Milan Jovanović (Crvena zvezda), Marko Baša (Lil), Stefan Savić (Mancester siti) i Miodrag Džudović (Spartak Nalcik),

Sredina terena – Vladimir Božović (Rapid), Milorad Peković (Grojter firt), Nikola Drinčić (Krasnodar), Elsad Zverotić (Jang bojs), Vladimir Volkov (Partizan), Nikola Vukčević (Budućnost), Marko Bakić (Mogren) i Simon Vukčević (Blekburn)

Napad – Stevan Jovetić (Fiorentina), Mirko Vučinić (Juventus), Andrija Delibašić (Rajo Valjekano), Fatos Bečiraj (Dinamo Zagreb), Filip Kasalica (Crvena zvezda)

Selektor Brnovic kayao je da je Letonija ozbiljna reprezentacija, koja igra brz i agresivan fudbal.

Povezana vest:  Duel Rad - Spartak zbog lošeg terena odložen za 10. april

-Ne opterećujem se protivnikom već gledam isključivo na pripremu naše ekipe. Bitno je da naši igrači dodu zdravi na pripreme i u tih nekoliko dana se na pravi način pripremimo za utakmicu. Siguran sam da u tom slučaju nećemo imati problema – rekao je Brnović u izjavi zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza.

On je kazao da je Poleksić svojim ponašanjem na terenu i van njega zaslužio da se ponovo nade u nacionalnoj selekciji.

Prema njegovim rečima, Kasalica je bio član mlade reprezentacije, a igrama u dresu Crvene zvezde skrenuo je pažnju na sebe i pokazao da se na njega može ozbiljno računati u budućnosti.

Povezana vest:  KPR se vratio u Premijer ligu

-Vukčević i Bakić su pokazali da i u našoj ligi ima mladih igrača na koje moramo da racčnamo i želim da ih vidim na treninzima. Oni nisu jedini koji su skrenuli pažnju na sebe jer imamo i Luku Ðorđevića koji je u Zenitu, Aleksandra Boljevića iz Zete, Hasana Pepića koji je u Dinamu iz Drezdena, Marka Vučevića i još nekoliko mladih igrača koji su interesantni i koji se nalaze na širem spisku -rekao je Brnovic.

On je naglasio da su na „skeneru stručnog štaba“ i Miloš Krkotić, Ivan Kecojević, Petar Grbić i još neki igrači i da ce obratiti pažnju u sledećem periodu.