juventus_fiorentina

Juventus osvojio Super kup Italije pobedom nad Napolijem

 

Fudbaleri Juventusa osvojili su danas Super kup Italije, pošto su u Kini posle produžetaka savladali Napoli sa 4:2. Rezultat je u regularnom delu bio 2:2, a torinski klub je u produžecima igrao sa dva igrača više, pošto su pred kraj regularnog dela utakmice isključena dvojica igrača Napolija.

Povezana vest:  Gudelj: Srbija mora da bude među najboljima u Evropi

Napoli je poveo pogotkom Edinsona Kavanija u 27, a u 37. Minutu izjednačio je debitant Kvadvo Asamoa, koji je ovog leta u Juventus prešao iz Udinezea.  Novu prednost napuljskom klubu doneo je Goran Pandev u 41. minutu, a do novog izjednačenja „stara dama“ došla je golom Artura Vidala iz penala u 72.

Potom je Pandev dobio direktan crveni karton u 86, a Kamilo Zuniga u drugom minutu sudijske nadoknade, pa je Napoli pola sata produžetaka morao da igra sa dva igrača manje.  Juventus je poveo sa 3:2 autogolom Kristijana Mađa u 97, a četiri minuta kasnije crnogorski fudbaler Mirko Vučinić postavio je konačan rezultat.

Povezana vest:  Vojvodina srušila Partizan u Novom Sadu

Utakmica je odigrana na stadionu Ptičije gnezdo u Pekingu, na kojem je Juventus došao do petog trofeja u Super kupu Italije u istoriji.