PAOK

Rus Savidi novi vlasnik PAOK-a

 

Ruski biznismen grčkog porekla Ivan Savidi postao je danas većinski vlasnik fudbalskog kluba PAOK iz Soluna. Kako su preneli grčki mediji, Savidi je stavio kao depozit 10 miliona evra na račun kluba, a zauzvrat je dobio 51 procenat vlasništva nad solunskim crno-belima.

-Naš zajednički cilj biće da okrenemo novu stranicu u istoriji kluba i da doprinesemo razvitku PAOK-a. Nadamo se da će klub uskoro doći do rezultata koje zaslužuje – navodi se u saopštenju solunskog kluba.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2012, Italijani se plaši samo Krasića

Prema dogovoru Savidija i prethodne uprave, Zizis Vrizas ostaće na čelu kluba do sredine novembra kako bi se olakšala transformacija kluba. Savidi je u maju već pozajmio 1,8 miliona evra PAOK-u, kako bi klub dobio licencu za takmičenje i vratio deo dugova.

Prema tvrdnjama lokalnih medija, PAOK duguje oko 30 miliona evra na ime poreza, plus još 20 miliona za plate sadašnjim i bivšim igračima. Savidi već ima iskustva sa fudbalskim klubovima, pošto je bio predsednik ruskog Rostova od 2002. do 2005. godine.  Prošle sezone PAOK je osvojio treće mesto u prvenstvu Grčke i izborio mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Povezana vest:  Srbija preko Kuvajta u osmini finala prvenstva sveta