karl-heinz-rummeniggeRumenige: Bajern odlučuje o Riberiju
Izvršni direktor Bajerna iz Minhena Karl Hajnc Rumenige rekao je danas da čelnici tog fudbalskog kluba neće brzopleto odlučiti o prodaji Franka Riberija, već da će pokušati da produže ugovor sa francuskim reprezentativcem.
Mnogobrojni evropski klubovi su zainteresovani za Riberija, čiji ugovor sa Bajernom ističe na leto sledeće godine.
-Naš cilj je da produžimo ugovor sa Riberijem. Ali, ako ne uspemo, to ne znači da ćemo ga sigurno prodati na leto. Bajern Minhen će odlučiti gde će Riberi igrati sledeće sezone – rekao je Rumenige.
Ako Riberi ne potpiše novi ugovor, čelnici Bajerna rizikuju da klub sledeće godine ostane bez obeštećenja, a trener Luj Van Gal savetovao je vlasnicima da prodaju 26-godišnjeg Francuza dok još mogu.
Rumenige je rekao da je razgovarao sa predsednikom Bajerna Ulijem Henesom o Riberiju i da će uprava doneti najkorisniju odluku za klub.
-U ponedeljak sam razgovarao sa Ulijem i uradićemo ono što je najbolje za Bajern. Želimo najbolji tim za sledeću sezonu i sigurno nećemo doneti brzopletu odluku. Uopšte nisam zabrinut ako to pitanje ne rešimo pre Svetskog prvenstva – poručio je Rumenige.
Mediji su naveli da je Riberi do kraja sezone odložio pregovore o potpisivanju novog ugovora.
Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Opljačkani zvaničnik Urugvaja i TV-ekipa Novog Zelanda