Shay-Given

Given završio reprezentativnu karijeru
Golman Šej Given povukao se iz reprezentacije Irske posle više od 16 godina i rekordnih 125 utakmica u nacionalnom dresu, objavio je Fudbalski savez te zemlje (FAI).
Iskusni 36. golman Aston Vile debitovao je za Irsku 1996. protiv Rusije, a bio je član tima koji je na ovogodišnjem prvenstvu Evrope u Poljskoj i Ukrajini završio takmičenje u grupnoj fazi porazima od Hrvatske, Španije i Italije.
Irski selektor Đovani Trapatoni izostavio je Givena iz sastava koji će u sredu u Beogradu igrati prijateljsku utakmicu protiv Srbije pošto je rešio da podmladi ekipu nakon razočaravajućeg nastupa na kontinentalnom šampionatu.
-Ovo je za mene bila izuzetno teška odluka. Posvetio sam 16 godina života svojoj zemlji i srodio sam se sa timom kojeg vodi Trapatoni. Želim da zahvalim Đovaniju, njegovom pomoćniku Marku Tardeliju i treneru golmana Alenu Keliju na podršci tokom mog boravka sa ekipom. Ja ću i dalje biti najveći navijač Irske i želim momcima mnogo uspeha u nastupajućim takmičenjima – rekao je Given za sajt FAI.
Povezana vest:  Karadžić: Nisam se predomislio, ali brine me Mihajlović