Sinisa_Mihajlovic_FSS_1

Mihajlović: Protiv Irske su važni i igra i rezultat
 
Selektor fudbalera Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas da su mu važni i igra i rezultat u prijateljskom meču sa Republikom Irskom koju, kako je naveo, vodi jedan od najboljih italijanskih trenera svih vremena Đovani Trapatoni.
-Dobro ga poznajem, tu privilegiju zaslužio sam s obzirom da je Trapatonijev prijatelj naš Vujadin Boškov. O Trapu dovoljno govori činjenica da je Irce odveo na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini – kazao je Mihajlović novinarima u Staroj Pazovi.
On je naveo da je, za razliku od prijateljskih mečeva krajem maja i početkom juna, duel sa Ircima važan kao poslednja priprema pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine.
-Tada smo ponavljali više puta da nam rezultat nije bitan. Sada jeste i tako će biti u svakoj utakmici, bez obzira na ime rivala, sve do kraja 2013. godine. Pobede su važne jer podižu samopouzdanje timu. Stvara se pobednički mentalitet i svaki put ćemo tražiti način da pobedimo utakmicu. Zbog toga neću saopštiti sastav tima što sam činio pred prethodne mečeve. Mogu samo da otkrijem da ćemo promeniti sistem igre – naveo je Mihajlović.
Njemu će sutrašnja utakmica predstavljati selektorski debi u Beogradu, jer je na prethodna tri meča nacionalni tim bio na gostovanjima.
-Drago mi je svaki put kad dođem na Marakanu, posebno kad sam dole, na terenu. Taj stadion, definitivno, izaziva u meni posebno lep osećaj. Pozvao sam navijače da dođu u što većem broju i da navijaju za reprezentaciju svoje zemlje – dodao je Mihajlović.
Kapiten Srbije Branislav Ivanović rekao je da su Irci, uz Engleze, najbolja ostrvska selekcija.
-U svakom segmentu znači nam njihovo gostovanje. Očekujem da se u našim redovima na ovoj i svim narednim utakmicama vidi želja, htenje, glad za dokazivanjem i, uz nesumnjiv fudbalski potencijal, možemo da uverimo narod da treba da nam veruje – rekao je defanzivac Čelzija.
Fudbaler Mančester Sitija Aleksandar Kolarov poručio je da će reprezentacija sutrašnji meč odigrati kao da su ulog bodovi u kvalifikacijama.
-Presudan će biti pristup tima, a on mora da bude na maksimumu, baš kao da su počele kvalifikacije. Naša reprezentacija ima talenat, a neophodno je samo još da se u našem timu vidi rad, red i disciplina. Najiskrenije, mislim da smo kvalitetniji od svih reprezentacija sa Ostrva, uz poštovanje Englezima – zaključio je Kolarov.

 

Povezana vest:  Pregovori Gane i Granta u završnoj fazi