inzaghi

Inzagi: Moj novi san je da kao trener osvojim Ligu šampiona
 
Legendarni fudbaler Milana Filipo Inzagi rekao je danas da je njegov novi životni san da kao trener osvoji Ligu šampiona.
Inzagi je na kraju minule sezonu okončao veoma uspešnu karijeru, a juče je odaradio prvi trening kao trener kadeta rosonera.
-Počeo je moj novi život. Bio sam veoma uzbuđen i moram da priznam da mi je bilo neobično što mi se svi obraćaju sa „Mister“, umesto sa „Pipo“ – rekao je Inzagi novinarima u MIlanelu.
On je iskoristio priliku da se zahvali trenerima koji su imali presudni uticaj na odluku da krene njihovim stopama.
-Hvala Luidiju Kanjiju, koji me je trenirao kao klinca u Pjaćenci, zatim Bartolu Mutiju, koji mi je pružio šansu u Veroni i naarvno Karlu Anćelotiju, sa kojim sa doživeo najblistavije trenutke u Milanu. Sa njim sam se čuo telefonom pre prvog treninga – istakao je Super Pipo.
Prema njegovim rečima ekipa koju bude trenirao igraće napadački fudbal.
-Igraćemo sa četiri igrača pozadi što je pravilo u MIlanu, ali i sa tri napadača, pošto sam video neke zanimljive momke. Moja ambicije su maksimalne, želim do vrha, da osvojim Ligu šampiona i kao trener – poručio je Inzagi i dodao da među kadetima Milana nije video igrača njegovih karakteristika, koji zna da igra na ivici ofsajda.
Inzagi je tokom karijere igrao za Pjaćencu, Veronu, Parmu, Atalantu, Juventus i Milan.
Osvojio je tri titule prvaka Italije, dve Lige šampiona, po dva evropska i italijanska Superkupa, Svetsko klupsko prvenstvo, Kup Italije, Intertoto kup.
Za reprezentaciju Italije odigrao je 57 utakmica i postigao 25 golova. Bio je član tima koji je 2006. godine u Nemačkoj osvojio šampionsku titulu.
Najbolji je italijanski strelac u evropkupovima u istoriji sa 70 golova.

 

Povezana vest:  Volkov produžio ugovor sa Partizanom, zahvalan na poverenju