vermezovic_par_ael

Donji Srem iznenadio Partizan
 
Novi superligaši, fudbaleri Donjeg Srema večeras su napravili veliko iznenađenje i kao domaćini u Novom Sadu pobedili branioca titule Partizan sa 2:1 u drugom kolu šampionata.
Ekipa iz Pećinaca zasluzzeno je došla do pobede, jer je iskoristila dve greške crno-belih, a kasnije se hrabrom igrom u odbrani domogla bodova.
Ovim trijumfom fudbaleri Donjeg Srema izbili su na čelo tabele sa maksimalnih šest bodova.
Domaćin je poveo u 27. minutu, kada je posle centaršuta Lazara Ćordašića, Goran Lovre glavom zakačio loptu i poslao je iza leđa Vladimira Stojkovića.
Samo dva minuta kasnije usledio je novi šok za navijače Partizana. Donji Srem je uspešno izveo kontranapad, lopta je došla do Ognjena Damjanovića koji je sa sedam metara pogodio levi ugao mreže Partizana.
Nakon drugog primljenog gola crno-beli su se donekle trgli i krenuli u napad, ali su pred golom domaćina nekoliko dobrih prilika promašili Stefan Šćepović i Mohamed Zabija.
Libijski napadač je u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena promašio prazan gol sa četiri metra, nakon što je lopta ispala iz ruku golmana Donjeg Srema.
Rezervista Saša Marković je golom u 78. minutu samo ublažio poraz Partizana, čiji trener Vladimir Vermezović će imati težak posao da spremi ekipu za duel sa norveškim Tromsom u četvrtak u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

 

Povezana vest:  Robert Prosinečki: Nekim igračima nije mesto u Zvezdi