nemanja-vidic_igra

Felaini srušio Mančester Junajted, povratak Vidića

 

Fudbaleri Evertona savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Mančester Junajteda sa 1:0, u preostaloj utakmici prvog kola engleske Premijer lige. Junak susreta bio je odlični belgijski napadač Maruan Felaini, koji je u 57. minutu visoko skočio i udarcem glavom poslao loptu u mrežu za značajnu pobedu kluba iz Liverpula.

Povezana vest:  Ekvatorijalna Gvineja u polufinalu posle produžetaka

Ekipu vicešampiona Engleske predvodio je kapiten Nemanja Vidić u prvoj takmičarskoj utakmici za Junajted posle osam meseci pauze zbog teške povrede kolena. Za tim Aleksa Fergusona, koji se večeras nije proslavio na „Gudisonu“, debitovao je holandski reprezentativac Robin van Persi, novoangažovano pojačanje iz londonskog Arsenala.

Van Persi je ušao u igru sa klupe, zamenivši u 68. minutu Danija Velbeka, ali nije imao priliku da se istakne protiv čvrstog i borbenog domaćeg tima.

Povezana vest:  Roben srušio Englesku, trijumf Francuza u Bremenu

Odigrano juče: Mančester Siti – Sautempton 3:2, Vigan – Čelsi 0:2.

Odigrano u subotu: Arsenal – Sanderlend 0:0, Fulam – Norič 5:0, Kvins Park Rendžers – Svonsi 0:5, Reding – Stouk 1:1, Vest Bromvič Albion – Liverpul 3:0, Vesthem – Aston Vila 1:0, Njukasl – Totenhem 2:1.