pele-world-cup
Pele: Nisam poznat samo na Mesecu
Legendarni brazilski fudbaler Pele rekao je danas da su u njegovo vreme igrači morali mnogo više da se trude da bi postali slavni i da je zbog toga morao da se dokazuje na raznim kontinentima.
-Danas igrači pošalju poljubac u kameru i to se pojavi širom sveta. U moje vreme, morali smo da igramo u svakoj zemlji da bismo postali poznati. To mi nije pošlo za rukom jedino na Mesecu, ali samo zato jer tamo nisam igrao fudbal – našalio se Pele.
On je nastavio debatu o trenutno najboljem igraču na svetu rečima da mladi napadač Santosa Nejmar može da postane kompletniji igrač od argentinskih fudbalera Lionela Mesija i Dijega Maradone.
-Maradona je bio odličan fudbaler, ali koristio je samo levu nogu. Mesi malo podsecha na njega u tom smislu. Nejmar ima potencijal da ih nadmaši, jer je kompletniji igrač. On je izuzetan, ali ponekad pokazauje da nije zreo da preuzme odgovornost. Defintivno je sposoban to da uradi – poručio je Pele.
Pele je sa reprezentacijom Brazila bio prvak sveta 1958, 1962. i 1970. godine, a tokom 21. godišnje karijere postigao 1.281 gol.
Povezana vest:  Van Persi: Samo je pitanje vremena kada će biti bolje