Marakana

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE

Pojačane mere bezbednosti, francuski navijači pod pratnjom

 

Policija će pojačati mere bezbednosti pre, tokom i posle fudbalske utakmice „Crvena Zvezda“ – „Bordo“, koja se igra četvrtak, a navijači francuskog tima biće pod stalnom pratnjom, izjavio je danas načelnik Uprave policije Policijske uprave za Grad Beograd Miladin Despotović.

On je rekao Tanjugu da po raspoloživim informacijama nema najava da će doći do narušavanja javnog reda i mira u četvrtak, kada se taj meč igra na Marakani, a da će biti preduzete sve mere kako bi bio sprečen i najmanji mogući incident.

Povezana vest:  Janković: Zvezda mora bolje

-Ono što je za sada veoma povoljno je to da nemamo najava da može doći do bilo kakvog incidenta, a imamo najava da će fudbalskoj utakmici prisustvovati oko 50 navijača ‘Bordoa’ – rekao je Despotović.

Prema njegovim rečima, navijače francuske ekipe srpska policija će sačekati i „obezbediti od momenta ulaska u našu zemlju, za sve vreme njihovog boravka, pa do povratka“.

Povezana vest:  Podolski Vengeru: Želim da igram

Despotović je objasnio da će mere bezbednosti biti pojačane imajući u vidu nemile događaje koji su se desili tokom odigravanja prethodnih utakmica, kada je u Beogradu stradao francuski državljanin.

-Ministarstvo unutrašnjih poslova i Policijska uprava za grad Beograd preduzeće sve neophodne mere kako bi fudbalska utakmica između ‘Crvene zvezde’ i francuskog tima ‘Borda’ prošla u najboljem mogućem redu – naglasio je Despotović.

Povezana vest:  Matić: Katastrofa, nije selektor kriv nego mi igrači