lazar_markovic_2_par_sme

Marković: Dobar je i remi uz postignuti gol u Norveškoj

 

Mladi fudbaler Partizana Lazar Marković rekao je danas da ni remi protiv Tromsa u prvom meču baraža za Ligu Evrope nije loš rezultat, ako crno-beli u Norveškoj postignu najmanje jedan gol.

-Poslednjih dana smo veoma dobro pripremili za ono što nas očekuje tamo. Upoznali smo vrline, ali i mane rivala. Uveren sam da smo bolji od njih i nadam se da već u prvom meču možemo da zabeležimo pobedu. Međutim, mislim da je i remi, ako postignemo najmanje gol, dobar rezultat uoči revanša na našem terenu – rekao je Marković na beogradskom aerodromu.

Povezana vest:  Zvezdan Terzić novi predsednik Zajednice Super lige

On je dodao da nije zabrinut što će se meč igrati na veštačkoj travi.

-Možda je to njihova mala prednost, jer su oni navikli da igraju na toj podlozi. Mislim da je kvalitet na našoj strani i da će to do doći do izražaja. Uostalom, oni za sedam dana dolaze na revanš u Beograd, tako da ćemo mi imati prednost – kazao je on.

Na pitanje da li je spreman za meč, s obzirom na povredu trbušnog mišića, Marković je rekao: -Iskreno, još uvek me pomalo boli, ali ukoliko mi trener pruži šansu, siguran sam da mogu da pružim maksimum – dodao je Marković.

Povezana vest:  Švajnštajger: Van Gal može da vrati Junajted u LŠ

Golman Partizana Vladimir Stojković poseban akcenat stavio je na podcenjivanje od strane Norvežana.

-Vidim da su nas oni već otpisali, ali na nama je da im na terenu pokažemo da mnogo greše i da ih spustimo na zemlju. Ako mi odigramo kako znamo, siguran sam da će rezultat biti povoljan – poručio je Stojković.

Prema njegovim rečima, poraz od Donjeg Srema je teško pao igračima, ali nikako nije uticao na samopouzdanje.

Povezana vest:  Zlatan Ibrahimović najplaćeniji u Seriji A

-Poraz nikad nije dobrodošao, međutim, u ovom trenutku, potpuno smo skoncentrisani na Norvežane jer želimo da izborimo plasman u Ligu Evrope. Uveren sam da ćemo to i uspeti – završio je Stojković.

Među putnicima za treće evropsko gostovanje Partizana ove sezone našli su se i kapiten Saša Ilić koji je imao problema sa povredom, kao i zadnji vezni Milan Smiljanić. Očekuje se da na terenu bude i vezni igrač Medo Kamara, koji je „odslužio“ četiri utakmice kazne u evropskim takmičenjima.  Fudbaleri Partizana odradiće večeras jedan trening u Tromsu, a utakmica se igra sutra od 18.30 po našem vremenu.