russian-premier-league

Član Državne dume traži da se ispita rad FS Rusije

 

Potpredsednik donjeg doma Državne Dume Igor Lebedev optužio je danas Fudbalski savez Rusije (RFU) zbog grubog prekoračenja finansijskog budžeta.

Lebedev je zatražio od tužilaštva da proveri rad Saveza, bivšeg predsednika Sergeja Fursenka, ali i detalje ugovora novog selektora Fabija Kapela.

Povezana vest:  Torino pobedio Inter golom Ljajića

-Očigledno je da postoji disproporcija između novca uloženog za dovođenja stranih trenera i razvoj ruskog fudbala. Savez je prekršio sopstvena pravila, donosili su sumnjive odluke i trošili milione rubalja iz državnog budžeta – rekao je Lebedev.

FS Rusije je bio na meti kritika lokalnih medija nakon razočaravajućeg nastupa reprezentacije na prvnstvu Evrope 2012, gde tim Dika Advokata nije uspeo da se plasira u grupnu fazu takmičenja. Fursenko, inače blizak prijatelj predsednika Rusije Vladimira Putina, angažovao je Advokata za godišnju platu od 9,26 miliona dolara.

Povezana vest:  Perez: Murinjo je moj trener do 2016. godine

Čelni ljudi ruskog fudbala, koji su prema pisanju loklanih medija prošlog meseca za 12,4 miliona dolara doveli Kapela, demantovali su bilo kakve zloupotrebe.

-Lebedev bi trebalo direktno da se obrati Fursenku, umesto što prstom upire ka nama – rekao je vršilac dužnosti predsednika Saveza Nikita Simonijan, dodajući da je u odnosu na Advokata, Kapelo doveden za mnogo manje novca.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Nastavlja se borba za lidersku poziciju

Lebedev je kandidat za predsednika RFU, a izbori će biti održani sledećeg meseca.