crna gora lliga logo

TELEKOM PRVA LIGA

Sutjeska nastavila seriju

 

Fudbaleri Sutjeske i posle trećeg kola Telekom Prve crnogorske lige imaju maksimalan učinak, a nove pobede ove sezone ostvarili su fudbaleri Budućnost, Mladosti, Rudara i Čelika. Sutjeska je u Nikšiću savladala Mornar 2:1 i ostvarila treću pobedu ove sezone.

Mornar je poveo golom Danila Ćulafića u 64. minutu. Izjednačio je Ðorde Šušnjar u 69, a pobedu nikšićkom timu doneo je Vladan Karadžić u 85. minutu.

Povezana vest:  Blater: Oduzimati klubovima bodove zbog rasizma navijača

Budućnost je u Radanovićima, golovima Darka Nikača u 2. i Stefana Mugoše u 41. minutu, pobedila Grbalj 2:1 i ostvarila drugu pobedu ove sezone. Jedini pogodak za Grbalj, koji je doživeo prvi poraz, postigao je Dragan Nikolić u 70. minutu.

Rudar je do drugog ovosezonskog trijumfa došao na Cetinju protiv Lovćena rezultatom 1:0. Odlučujući pogodak postigao je Blažo Igumanović u 74. minutu. Mogren je u Budvi poražen od Čelika 2:1. Vođstvo nikšićkom timu doneo je Ilija Radović u 4. minutu. Izjednačio je Veselin Bojić u 28, a konačan rezultat, za drugi trijumf Čelika, postavio je Predrag Videkanić u 31. minutu.

Povezana vest:  Ožegović za prvu pobedu Partizana u Super ligi

Mladost je u Podgorici, golovima Luke Rotkovića u 32. i Marka Šćepanovića u 51. minutu, savladala Petrovac 2:0 i ostvarila drugu pobedu. Duel Jedinstva i Zete odložen je zbog obaveza ekipe iz Golubovaca na evropskoj sceni.

Zeta će sutra u Podgorici ugostiti PSV Ajndhoven, u prvom meču plej-of runde kvalifikacija za Ligu Evrope. Sutjeska je, posle tri odigrana kola, prva na tabeli sa devet bodova. Mladost je druga sa sedam, dok su bod manje osvojili Budućnost, Čelik i Rudar.

Povezana vest:  SVETSKO PRVENSTVO - ŠVEDSKA 1958, Fontenovih 13 golova na šest mečeva

U četvrtom kolu, koje je na program u subotu, sastaće se: Budućnost – Mogren, Rudar – Grbalj, Zeta – Petrovac, Čelik – Mladost, Mornar – Lovćen i Jedinstvo – Sutjeska.