barcelona team goal celebration

EL KLASIKO 2012

Barseloni pripao prvi „El klasiko“ sezone

 

Fudbaleri Barselone savladali su večeras na domačem terenu ekipu Reala iz Madrida sa 3:2 (0:0), u prvoj utakmici za trofej španskog Superkupa.

Barseloni je pripao prvi „El klasiko“ ove sezone, jedan od največih derbija svetskog fudbala. Ispunjeni „Nou Kamp“ video je zasluženu pobedu svojih ljubimaca nad „najljučim“ rivalom, ali i propuštenu priliku da revanš sačeka sa ubedljivijom prednošču.

Povezana vest:  FIFA: Doping nije rasprostranjen u ruskom fudbalu

Nakon uspavanke u prvom poluvremenu, dva največa španska kluba prikazala su u nastavku meča uzbudljivu fudbalsku predstavu. Real je poveo golom Kristijana Ronalda, ali je Barsa velikim preokretom stigla do 3:1 i bila nadomak uspeha kojim bi mnogo mirnije čekala revanš na „Santjago Bernabeu“.

Slavlje je, međutim, pomutio golman Viktor Valdes nesmotrenom, početničkom greškom pet minuta pre kraja. Poigravao se u kaznenom prostoru, što je iskoristio Di Marija, ukrao mu loptu i zatresao mrežu za konačnih 3:2.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati, strelci i tabela osmog kola Super lige

Barselona – Real Marid 3:2 (Pedro 55, Mesi 70. penal, Čavi 78 – Ronaldo 54, Di Marija 84). Revanš utakmica na programu je 29. avgusta u Madridu.