Logo_Anzhi_Makhachkala

Navijači u Moskvi vređali fudbalere Anžija

 

Ruski navijači vređali su na rasnoj i nacionalnoj osvnovi fudbalere Anžija iz Mahačkale tokom prvog meča baraža za plasman u Ligu Evrope, prenose danas lokalni mediji. Anži je sinoć savladao holandski AZ Alkmar sa 1:0, a susret su obeležili ispadi navijača koji su ubacivali razne predmete na teren i uzvikivali „Rusija Rusima“ i „Idite kući u Kavkaz“.

Povezana vest:  Policija sprečila Maradonin obračun sa navijačima

Mediji u Rusiji prenose da je nekoliko stotina navijača protestvovalo jer klub koji dolazi iz „nestabilnog područja Severnog Kavkaza, a evropske igra utakmice na stadionu Lokomotive u Moskvi“. Ponašanje navijača kritikovao je trener Anžija Gus Hidink.

-Nisam siguran da su to bili pravi fudbalski navijači. Mislim da je ovo provokacija protiv našeg kluba. Ne znam šta će UEFA preuzeti, možda nam dozvoli da igramo negde drugde – rekao je Hidink.

Povezana vest:  Anćeloti želi da se vrati u Englesku

Napadač Anžija Šamil Lahijalov rekao je da bi bilo bolje da njegov klub utakmice igra u Evropi umesto u Moskvi.

Klub iz Mahačkale, čiji je vlasnik bogati Sulejman Kerimov, zahvalio se danas moskovskoj policiji jer su sačuvali red i zaštitili njihove navijače. Evropska fudbalska unija (UEFA) zabranila je Anžiju da zbog mogucih teroristickih akcija kao domaćin igra u Dagestanu.

Povezana vest:  Mendes: Ronaldo će okončati karijeru u Realu

Dagestan je najjuznija ruska republika, koja se nalazi na obali Kaspijskog jezera. Pripada Kavkazu i između ostalog graniči se sa Čečenijom, Gruzijom i Azerbejdžanom.