stadion_karadjordje

Milanović: Prazne tribine – završni udarac srpskom fudbalu
 
Predsednik Jagodine i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Goran Milanović ne slaže se sa odlukom Disciplinske komisije da kazni Novi Pazar sa dve utakmice bez prisustva publike.
-Ovakvom kaznom uskratili smo fudbalu ono što je u njemu najznačajnije-navijače – stoji u današnjoj pisanoj izjavi Milanovića.
-Ovakve kazne su propast za srpski fudbal i one više ne smeju biti izricane. Hitnom izmenom propisa mora se izbrisati mogućnost da Disciplinska komisija izriče mere koje su direktno usmerene protiv razvoja fudbala u Srbiji – navodi se u izjavi.
Mi u klubovima i savezima „izginusmo“ u traženju rešenja kako i na koji način da dovedemo gledaoce na stadion, a onda ovakvim odlukama, „i sebe i fudbal ubijamo“.
On je ocenio da „veliki deo fudbalske javnosti ne podržava ovakve mere, iako u isto vreme traži od FŠ i Zajednice klubova da obezbede nesmetan i bezbedan odlazak na utakmice i spreče divljanje malih grupa navijača kojima sigurno nije mesto na fudbalskim stadionima“.
-U nedostatku rešenja pribegava se najnepopularnijem i najgorem rešenju – igranju bez publike čime se i onako već posrnulom srpskom fudbalu zadaje završni udarac“, ističe Milanović. Zajednice klubova i klubovi moraju da nadju način kako će da organizuju utakmice ili da ne igramo fudbal – zaključio je Milanović.
Novi Pazar je kažnjen zbog navijačkih nereda na startu šampionata protiv Radničkog iz Niša, pa će pred praznim tribinama odigrati sutrašnji derbi trećeg kola protiv Crvene zvezde i meč petog kola protiv Spartaka 15. septembra.

 

Povezana vest:  Emotivni Teri: Lampard je najbolji igrač u istoriji Čelsija